Caută

Avantaje si dezavantaje Thermomix pe care ar trebui sa le cunoasteti

De multe ori vorbesc cu atat de mult entuziasm si emotie despre tot ce putem face cu Thermomix TM6 incat unii cred ca este un robot care face totul pentru tine in bucatarie si prin magie devine un bucatar iscusit in casa ta.


Nu e asa, si va vom lamuri in articolul de mai jos.


Thermomix-ul este foarte practic pentru cei care nu stiu sa gateasca si nu au timp sa gateasca, desi nu ar fi surprinzator sa il vedeti in restaurante sau utilizat de bucatari consacrati. Este folosit pentru a obtine acel punct de finete si emulsie aproape perfect in creme, lucru care nu se realizeaza cu alti roboti, iar manual nu mai spun cat este de munca.



Ce este thermomix?


In cazul in care cineva inca nu stie ce este Thermomix, el este un robot de bucatarie cu o multime de functii, de fapt este unul dintre cele mai complete aparate de pe piata.

Cu un Thermomix poti face mese intregi, paine, bomboane, inghetata si practic orice vrei, exista persoane care fac chiar sapun din el, desi nu este conceput neaparat pentru aceasta, dar asta arata nu doar versatilitatea, ci si imaginatia din spatele ei. Comunitatea este imensa, cu zeci de mii de membrii pe Facebook, si grupuri care sunt dedicate exclusiv retetelor realfood cu Thermomix.



Care sunt functiile Thermomix?


Fiecare model are un set de functii adaugate fata de predecesorul sau, o sa vorbesc despre TM6, cel care se afla in prezent la vanzare si din moment ce este ultimul, are cele mai multe functii.


• Mix – ideal pentru a face aluat, prajituri, iaurturi.


• Gatitul la aburi - datorita varoma, un accesoriu inclus cu o capacitate mare, utilizat pe scara larga pentru gatit usor.



• Maruntire - are un motor puternic si lame de neegalat ca design si calitate, puteti macina chiar cafea cu Thermomix.


• Cantarire - incorporeaza un cantar foarte precis, astfel incat adaugati ingredientele si le cantariti respectand retetele ghidate.



• Amestecare - in timp ce gatiti, Thermomix amesteca mancarea fara interventia dumneavoastra si la viteza cu care o programati, astfel nu trebuie sa fiti acolo in timp ce Thermomix isi face treaba, astfel reusiti sa gatiti uniform si evitati sa ardeti mancarea.


• Pisare –puteti face faina de cereale, gheata pisata, chiar si texturi obtinute prin delicatetea lor precum cele de pesmet.



• Emulsionare – aceasta este caracteristica mea preferata, imi place felul in care se fac cremele, maioneza, dressingurile si orice are nevoie de precizie.


• Serviciu de gatit – gateste in diferite moduri: caleste, abur, gateste si iti permite sa prepari mancaruri reci sau preparate fierte.



• Caldura – daca gatesti este evident ca se incalzeste, dar trebuie sa subliniem controlul precis al temperaturii pe care il avem cu Thermomix, care ne economiseste timp si energie.


• Framantat -poti face orice aluat pentru paine, fursecuri sau ce vrei tu care necesita framantare, pizza? nicio problema, in cateva minute ai aluatul gata.


• Pre-spalare - Thermomix TM6 incorporeaza un mod de pre-spalare, care elimina o mare parte din munca obositoare de curatare a robotului dupa gatit.



• Fierbator – cu acest mod poti incalzi apa la temperatura dorita si Thermomix-ul te va anunta cu un sunet cand a ajuns la ea.


• Racire lenta – pregatirea alimentelor la o temperatura moderat scazuta astfel incat mancarea sa-si pastreze intreaga savoare, carnea sa fie moale si suculenta.


• Vacuum – O alta noutate este gatitul sous vide pentru a mentine proprietatile organoleptice ale alimentelor – utilizat pe scara larga cu gatirea lenta.


• Fermentare – Da, noul thermomix permite alimentelor sa fermenteze, va puteti face iaurtul, sau de ce nu, branza.



Cum vedem, Thermomix reuseste sa inlocuiasca un numar mare de accesorii pe care le avem in mod normal in bucatarie: tocator, blender, cratite, aparat cu aburi, cantar...


Te poate ajuta sa te indragostesti de bucatarie, daca nu erai deja.

Veti reusi sa mancati mai sanatos, sa petreceti mai putin timp in bucatarie, si sa controlati caloriile si portiile.



Un dezavantaj este ca se pot praji doar cantitati mici de carne taiate bucati sau fasii. Acest mod este disponibil doar in retete ghidate nu si in modul manual ( nu poti selecta singur temperatura). Adica daca vrei sa prajesti tu carne, ce cantitate vrei, nu se poate, si se pot praji doar cantitatile specificate in reteta si nu poti interveni asupra cantitatilor sau ingredientelor.


Un aparat Thermomix va va ajuta sa economisiti spatiu, dupa cum v-am spus mai sus. Nu mai aveti nevoie de blender, oale de diferite dimensiuni si multe alte ustensile practice in bucatarie.



Alimentele le taie Thermomix, doar daca vreti o prezentare superba, atunci este mai bine sa apelezi la masa si la cutit.

Cand incepeti cu Thermomix, o lume se deschide in fata ochilor vostri, descoperiti stiluri de gatit atat de diferite si variate incat veti ramane surprins in fiecare zi cat de mult poti obtine cu acest aparat.



Nu vei invata sa gatesti de prima data cand pornesti Thermomix-ul, este necesar sa urmati o reteta, dar cu pasi mici vei putea adauga mancarilor notele personale dorite si totul va parea joaca de copii.


Veti putea economisi bani, deoarece un plan culinar va va organiza lista de cumparaturi, iar cantitatea fiind controlata, nu veti mai risipi mancarea. Daca veti avea ingrediente care nu stiti ce sa faceti cu ele, aparatul va sta la dispozitie.



Toate acestea fiind spuse, daca sunteti de acord ca Thermomix merita o incercare, va invit pentru o demonstratie gratuita chiar la dumneavoastra acasa.


36 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate