top of page
Caută

Alege sa mananci sanatos cu Thermomix

O mancare sanatoasa este acea mancare in care cunosti toate ingredientele si gatesti totul de la zero. O mancare adevarata este neprocesata, cu legume si fructe de sezon, pline de aroma si nutrienti.


Daca vei alege rosii in mijlocul iernii, poti fi sigur ca ele nu vor fi cu gustul autentic, pe care il cunosti. Fara miros, aroma, nutrienti, cu siguranta, vei manca un aliment crescut fortat, la un pret mare, sa se renteze resursele folosite, care nu iti aduce beneficiul unui aliment crescut normal si in mod natural.


Atunci cand gatesti pentru toata familia, tine cont de gusturile fiecaruia, daca vreun membru urmeaza o dieta sau are toleranta, pentru a ajusta zaharul, sarea si celelalte ingrediente.


Iti poti crea ingredintele greu de gasit sau care sunt foarte scumpe, cum ar fi cele fara gluten.


Functiile de gatit pe care le pune la dispozitie Thermomix, cum ar fi tocare, macinare, amestecare, framantare etc., te ajuta sa iti faci propriile ingrediente cu usurinta.


Daca decizi sa iti prepari propriile ingrediente, o sa economisesti bani, poti sa controlezi tot ce pui in mancare si poti sa ai parte de o alimentatie sanatoasa.


Aprovizioneaza-te cu fructe/legume de sezon, la vrac, eventual cand sunt mai ieftine. Vaneaza ofertele alimentelor de baza si reutilizeaza ambalaje cum ar fi: borcanele, sticlele si recipientele din plastic dur care se pot spala.


Ai control complet asupra ingredientelor si poti manca sanatos impreuna cu familia ta.


Faina o poti face foarte usor, adaugand boabe de cereale: secara, hrisca, grau; sau alimente uscate: linte, fasole, naut, migdale iar in doar 1 minut si un ingredient de baza, care va fi pe gustul tau, faina cu gluten sau fara gluten.


Conservele sunt preferatele mele, de orice fel, te ajuta foarte mult in bucatarie si sunt de mare ajutor.


Un aliat in gastronomie este concentratul de legume, mai jos va las reteta.


Ingrediente necesare:


· 150 grame telina

· 300 grane morcov

· 200 grame rosii

· 100 grame dovlecei

· 1 catel de usturoi

· 1 lingura de patrunjel tocat (uscat)

· 5-6 frunze de busuioc proaptat

· 170 grame sare grunjoasa

· 30 mililitri vin alb sec

· 150 grame de parmezan maruntit


Se toaca in bol telina, rosiile, morcovii bucati, rosiile, dovleceii, ceapa, usturoiul, patrunjelul si busuiocul timp de 10 secunde la viteza 7. Se asezoneaza cu sarea, vinul si uleiul. Se ataseaza protectia antistropi si se gateste 30 de min la viteza 2. La sfarsit se adauga parmezanul si se amesteca 1 minut la viteza 4.


Continutul obtinut se introduce in borcane, se sigileaza si se pastreaza in frigider.


Spor la gatit cu Thermomix!


Daca inca nu te-ai convins de tot ce poate sa faca Thermomix, te asteptam la un Demo Gratuit pentru a descoperi toate secretele acestui aparat de gatit multifunctional.


865 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page