top of page
Caută

Cum putem gati mai sanatos si mai eficient pentru cei dragi

In zilele noastre, femeile sunt multifunctionale, au grija de copii, fac magie in bucatarie, asigura bunastarea in casa si toate acestea zilnic. Nu este suficienta o singura zi pentru a le

arata cat de mult le iubim si cat le apreciem, dar le putem oferi un ajutor de nadejde.


Thermomix TM6 este o idee de cadou excelenta si adorata, mai ales de femeile ocupate.


Va oferim idei de cine pe care le puteti pregati cu ajutorul thermomix, care se pregatesc fara efort si timp pierdut in bucatarie.


Musaca de cartofi si ciuperci


Lista de ingrediente:


• 6 cartofi medii

• 2 cepe potrivite

• 2 morcovi

• 50 ml de ulei

• caserola de ciuperci 500 gr

• 250 ml de suc de rosii

• praf de sare

• praf de piper

• marar, patrunjel, cimbru se poate folosi atat uscat sau proaspat


Se fierb cartofii in vasul Varoma, cu tot cu coaja. Puneti in bolul de mixare 1 litru de apa, aseazati capacul bolului de mixare, vasul Varoma cu cartofii si fierbem la viteza 2, temperatura Varoma, timp de 40-45 de minute. Se lasa cartofii la racit, intre timp, scurgeti apa din bolul de mixare si adaugati ciupercile spalate si mixati timp de 3 secunde, viteza 4. Scoateti din bol si dati deoparte.


Ceapa se curata de coaja, se taie pe jumatate , morcovul rondele si se mixeaza la viteza 5,5, timp de 3 secunde. Se adauga uleiul si se lasa la sotat 4 minute/ 120 de grade/ viteza 1.Peste ele se pun ciupercile tocate si se lasa 15 min la aceeasi temperatura, viteza 2.


Apoi se adauga 100 de ml de suc de rosii, asezonat cu sarea, piperul, mararul, patrunjelul si cimbrul se amesteca la viteza 3, antiorar, 3 secunde.


Cartofii sunt curatati de coaja si taiati in felii groase de 1 cm.


Se pregateste sosul, care va fi deasupra preparatului, adaugand 150 ml suc de rosii, 150 ml apa, sare, piper, marar, cimbru in bolul de mixare la viteza 3, timp de 10 secunde.


Se unge o tava sau un vas termorezistent cu ulei, apoi se adauga un strat de cartofi taiati felii. Peste cartofi se pune mixul de ciuperci uniform, inca un strat de cartofi iar la final sosul de rosii, fara a se deranja cartofii.


Se pune vasul in cuptor, la 180 de grade, 45 de minute.


Nu uitati sa incalziti cuptorul inainte.


Se serveste alaturi de salata de legume fresh sau muraturi.



Tarta de rodie


Ingrediente necesare


Blat:


• 100 ml suc de rodii

• 200 gr faina alba

• 170 gr zahar normal sau tos

• 100 ml ulei

• 3 oua potrivite

• 5 grame de praf de copt

• esenta de vanilie

• 1 plic de zahar vanilat

• sare


Crema:


• 200 ml suc de rodii

• un pliculet de amidon de porumb

• lamaie stoarsa

• 2 linguri de apa

• 100 grame de zahar


Pentru 300 ml suc de rodie este nevoie de 5 fructe, iar cu boabele ramase se poate decora tarta.


Daca nu aveti zahar tos, Thermomix il poate macina la viteza 10, timp de 10 secunde.


In vas se adauga uleiul, ouale, 100 ml de suc de rodie, 1 minut la viteza 4. Se completeaza cu faina, esenta, zaharul vanilat, praful de sare si se amesteaza 1 minunt, la viteza 5.


Forma de tarta se tapeteaza cu faina si unt, se toarna compozitia in ea si se coace 35 de minute, la 180 de grade. Timpul este recomandat pentru o forma de 28 de cm, daca forma este de dimensiune diferita, timpul de coacere va fi putin modificat.


Cat blatul de raceste, se pregateste crema.


In vas se adauga apa, impreuna cu plicul de amidon, se amesteca jumatate de minut la viteza 4. Peste apa se completeaza cu cei 200 ml de suc de rodie, sucul de lamaie si cu zaharul, se lasa la fiert 7 minute la 80 de grade, viteza 4.


Crema se va inchega si se va turna calda, nu fierbinte, peste blatul de tarta. La sfarsit se decoreaza cu bobite de rodie si cu zahar pudra.


Un desert delicios si foarte fresh.



Peste cu cartofi si sos de rosii


Alimente necesare:


• 800 grame de cartofi taiati in bucati (3-4 cm)

• 6 fileuri de merluciu (120-200 g fiecare)

• sau 6 fileuri de peste alb (orice tip de peste alb, 120-200 g fiecare)

• 2 linguri sare

• 150 grame de ceapa, taiata in jumatati

• 1 catel de usturoi

• 100 grame morcov, taiat in bucati

• 30 g ulei de masline presat la rece, plus extra pentru ungere

• 50 ml vin alb (optional)

• 400 grame rosii, taiate bucati

• 1/2 lingurita piper negru macinat

• 100 ml apa


Pregatire


Puneti cartofii in vasul Varoma si ungeti usor tava Varoma, dupa asezati in vas fileul de peste si condimentati cu sare dupa gust.


Puneti ceapa, catelul de usturoi, morcovii, uleiul de masline, vinul alb, rosiile, piperul negru, 1 lingurita de sare si apa, apoi tocati 5 secunde la viteza 5.


Puneți Varoma fara tava Varoma in pozitie si gatiti la abur 15 min/Varoma/viteza 1.


Introduceti tava Varoma in vasul Varoma, inchideti capacul si fierbeti incă 15 min/Varoma/viteza 1.


Condimentati cartofii cu sare dupa gust.


Serviti pestele cu cartofi si cu sosul de rosii.



Daca doriti sa aflati mai multe despre Thermomix, aplicati acum pentru un Demo Gratuit. Cu ajutorul aparatului de gatit multifunctional Thermomix TM6 aveti posibilitatea sa fiti alaturi de familie si cei dragi, si sa gatiti preparate delicioasa fara a pierde mult timp bucatarie.


484 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page