top of page
Caută

5 sfaturi despre cum ar trebui să gătești pește și câteva indicii culinare



Carnea de pește nu numai că este sănătoasă, dar este și foarte gustoasă. Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere câteva aspecte atunci când treci la gătitul peștelui.

Mai înainte de toate ar fi bine să vă folosiți de mici trucuri pentru a prepara corect carnea de pește. Pe de o parte, este bine să țineți cont de aspectul peștelui la cumpărare, dar și de depozitarea și prepararea cărnii de pește. Chiar dacă nu este nimic dificil să gătești pește, în realitate este nevoie de câteva informații de care să ții cont pentru a găti corect carnea de pește.

Să o luăm cu începutul:

Iată mai jos trei aspecte pe care să le ai în vedere atunci când te pregătești să gătești pește:

  1. Mirosiți carnea de pește

Peștele prezintă riscul de a se strica mult mai ușor decât orice alt tip de carne și de aceea este bine să îl mirosiți încă din momentul în care îl achiziționați. De obicei, peștele proaspăt miroase mai dulceag comparativ cu cel care se află aproape de expirare. Cu cât mirosul peștelui este mai înțepător cu atât acesta poate să nu mai fie în termenul de valabilitate. Chiar dacă vă aflați în magazin și sunteți înconjurați de multă lume, ar fi bine totuși să mirosiți carnea de pește și asta pentru a vă asigura că este proaspăt și mai ales potrivit pentru consum.

2. Aspectul peștelui

Este un alt lucru pe care trebuie să îl observați atunci când vă aflați la cumpărături. Este bine să alegeți acel pește care să pară proaspăt, cu alte cuvinte să pară că de-abia a fost pescuit sau scos din apa de baltă. Carnea trebuie să fie fermă, tare, să nu prezinte pete de niciun fel de culoare și nici alte aspecte care să vă dea de gândit. Peștele file trebuie să aibă carnea tare și numai bună de preparat.

3. Depozitarea peștelui

Acesta este un alt aspect cât se poate de important. După ce este achiziționat, peștele va trebui curățat atât pe exterior, cât și pe interior. Cu câte veți lăsa organele interne cu atât riscul de a se strica este mai mare. Dacă nu îl preparați imediat după ce l-ați curățat ar fi bine să îl depozitați în congelator, urmând a fi scos mai înainte de a fi gătit. De obicei, peștele se dezgheață foarte ușor sub jetul de apă rece sau chiar atunci când este depozitat în frigider. Este de preferat să fie gătit imediat după decongelare.

Unul dintre trucurile marilor chefi bucătari cu privire la depozitarea peștelui este acela de a scoate peștele din congelator, seara înainte de culcare, urmând ca acesta să fie gătit a doua zi. Se recomandă așezarea acestuia într-un bol cu puțin lapte călduț. Gustul va fi unul dintre cele mai bune.

Și totuși cum se gătește peștele și care sunt trucurile așa încât rețeta să fie una dintre cele mai bune?

Iată mai jos câteva modalități de gătire a peștelui:

  1. Peștele la grătar

Indiferent de tipul peștelui, fie că este vorba despre carne grasă, precum ar fi somon sau ton ori rechin, fie că este vorba despre o carne mai slabă, puteți să îl așezați în ambele variante pe grătar. Peștele este delicios gătit la grătar și nu aveți nevoie de foarte mult timp pentru prepararea acestuia. Își păstrează toate proprietățile, acest mod de a prepara fiind recomandat de medicii nutriționiști.

2. Peștele la abur sau rasol

De această dată, ar putea interveni Thermomix. Îl veți așeza în interiorul vasului, veți respecta regulile spuse de aparat și veți apăsa un singur buton, acelea de programare pentru finalizarea rețetei. Gustul este unul desăvârșit, iar timpul necesar pentru preparare este cât se poate de mic, astfel că puteți pregăti cina cât se poate de repede. Îl puteți asorta cu legume proaspete așa cum ar fi morcov, broccoli, mazăre, toate fiind gătite cu ușurință la aburi de Thermomix.

3. Pește la cuptor

Cine nu este curios să guste peștele la cuptor? Are o aromă desăvârșită, arată minunat, se gătește ușor și mai ales își păstrează toate proprietățile. Ce poți să mai vrei altceva? Cu ajutorul său, vei reuși să prepari cu ușurință atât rețeta de pește, cât și legumele ce îl vor asorta.

4. Pește „En Papillote”

Poate că te întrebi ce înseamnă acest lucru. Mai înainte de toate se condimentează bine peștele, atât în interior, cât și în exterior, iar mai apoi se învelește într-o folie de aluminiu, urmând a fi pus la o temperatură de 180 de grade Celsius. Va avea un gust cât se poate de bun.

5. Peștele sautee

Pentru a pregăti acest tip de pește ai nevoie de câteva ingrediente. Pe de o parte de pește, iar pe de altă parte de ulei de măsline, dar și de un cuptor cât se poate de bine încălzit. Timpul de preparare este unul scurt. Ceea ce este bine de observat este că peștele va trebui lăsat atât pe o parte, cât și pe cealaltă parte câteva minute pentru a prinde o crustă aurie. Veți avea nevoie de un timp scurt de preparare.


În toate variantele, Thermomix vine în ajutorul tău, îți pune la dispoziție toate abilitățile sale de maestru bucătar, astfel că rețetele vor ieși exact așa cum ți le dorești. Gustul va fi unul desăvârșit, modul de preparare va fi cât se poate de simplu, Thermomix ținându-ți fără probleme locul. Și pentru a crea diversitate este bine să accesezi platforma cookidoo.internațional de pe care poți observa o serie întreagă de rețete culinare din pește, pe care le poți găti cu ușurință, doar cu ajutorul aparatului.

Dacă vrei să te convingi că rețetele de pește pot fi făcute cu ușurință cu ajutorul Thermomix poți participa gratuit la o demonstrație culinară, la care te poți înscrie aici: https://www.bestchefthermomix.ro/demonstra%C8%9Bie-culinara-thermomix-tm6

153 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Комментарии


bottom of page