top of page
Caută

Gatitul lent (Slow cooking) Thermomix

Actualizată în: 16 mar. 2021

Partea I

Gătitul lent cu Thermomix este un mod cu totul nou, de gătit, pentru multi dintre noi. Practic, ingredientele sunt gatite ușor, pe o perioadă mai lungă de timp, lucru care scoate arome profunde și complexe pe care nu le veți obține cu nici o altă metodă de gătit. Cel mai bun lucru la asta? Nu este o muncă suplimentară pentru tine! Pur și simplu pregătesti ingredientele, apoi te asezi, te relaxezi si lasi Thermomix să gătească pentru tine.

Avantajul gătitului lent este flexibilitatea. Dacă aveți planificată o zi încărcată de curățenie sau comisioane, începeți rețeta preferată dimineața și aceasta poate fi la foc mic în timp ce continuați cu alte lucruri. Împărțiți-vă în porții și introduceți-le în congelator și veți avea o selecție de mese delicioase gata să fie reîncălzite când timpul este scurt. În special, modul Slow Cook sau gatitul lent este ideal pentru a găti bucăți economice de carne, cum ar fi coapsele de pui, carne de porc sau miel și pieptul de vită. Acestea pot avea portiuni mai dure dacă sunt gătite pentru o perioadă scurtă de timp, deci este logic să le gătiți, cât mai mult posibil.

Doriți să utilizați modul Slow Cook pentru a vă crea propriile rețete? Încercați să căutați rețete similare Thermomix pentru a vă oferi inspirație și a vă oferi un punct de plecare. Așezați toate ingredientele și condimentele în bolul de amestecare, asigurându-vă că sunt distribuite uniform în jurul cuțitului de amestecare. Adăugați suficient lichid, cum ar fi bulion sau sos, pentru a acoperi doar ingredientele și amestecați bine cu spatula. Selectați ora și temperatura (utilizați setările din rețeta dvs. de referință), porniți modul Slow Cook și lăsați Thermomix să vă gătească ingredientele până când sunt irezistibil de delicate și suculente. Puteti utiliza si blade coverul, in special pentru retetele unde rezultatul final se doreste a fi in bucati intregi, cum ar fi chiftelele sau perisoarele.

Recomandari pentru gatitul lent cu Thermomix: • Pentru a îngheța rețetele gatite lent, lăsați să se răcească la temperatura camerei înainte de a îngheța. Pentru a face procesul de reîncălzire și mai ușor, înghețați vasele care pot fi reîncălzite în cuptor odată dezghețate. • Blade cover-ul, vă va face experiența de gătit lent, chiar mai bună! Capacul lamei se află deasupra cuțitului de amestecare, acoperind lamele ascuțite și împiedicându-le să intre în contact cu ingredientele. Capacul lamei poate fi utilizat atât cu TM5, cât și cu TM6 • Atât ingredientele proaspete, cât și cele congelate pot fi utilizate pentru gătit lent. Când utilizați ingrediente congelate, asigurați-vă că dezghețați bine carnea și legumele congelate, înainte de a găti. • Pentru a asigura o gătire uniformă, tăiați bucățile de carne și legume, la aproximativ aceeași dimensiune și grosime. • Grăsimea nu se va scurge atunci când se fierbe lent carnea, deci este mai bine să tăiați orice grăsime înainte de a începe. • Pentru o aromă și mai profundă, căliti sau caramelizati ceapa sau șalota înainte de a începe gătitul lent. • Adăugați condimente sau ierburi la începutul gătitului pentru a îmbunătăți și mai mult aromele felului dvs. de mâncare.

Meniu complet: • Încercați să adăugați paste sau orez la sfârșitul timpului de fierbere lentă. Puteți adăuga, de asemenea, ingrediente proaspete care necesită o gătire minimă, cum ar fi spanac, broccoli, mazăre, dovlecei sau ierburi proaspete. • Se amestecă lapte, smântână sau cremă de brânză la final pentru o aromă și o textură, mai cremoase. 3 moduri de a îngroșa un sos în rețeta ta gătită lent: • Adăugați 10 g făină la începutul rețetei. • Adăugați un amestec de 15 g de făină de porumb și 15 g de apă rece la sfârșitul rețetei și aduceți-l la temperatura mica. • De asemenea, puteți utiliza Thermomix pentru a vă reduce sosul cu ajutorul functiei de ingrosare. La sfârșitul gătitului, fie scurgeți tocana prin coșul de inabusire sau vasul Varoma, fie pur și simplu îndepărtați ingredientele principale cu un cleste sau spatula. Cu lichidul in bol, așezați coșul de inabusire peste capac si reduceti sau ingrosati sosul, 10-15 min / Varoma / viteza 1 până la consistența dorită. La fel si mai simplu, utilizati functia de ingrosare.

Tips&tricks: • Folosiți maximum 800 g carne. • Pentru a proteja împotriva ruginii, adăugați un ingredient acid, cum ar fi roșia, vinul, oțetul sau sucul de lămâie. • Utilizați ingrediente gatite sau conservate, pe cat posibil, exemplu: fasole roșie gătită sau conservată, deoarece temperaturile atinse de gătitul lent nu sunt suficient de ridicate pentru a distruge toxinele naturale.

Articol inspirat din cookidoo.uk #SlowCookingThermomix #ThermomixSlowCook #Thermomix

605 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page