top of page
Caută

Faina integrală - de ce să o consumi?


Făina integrală este cunoscută și drept făină de grâu întreg și reprezintă o soluție cât se poate de sănătoasă pentru organismul tău. Aceasta este obținută prin măcinarea grâului întreg. În făina integrală se vor regăsi tărâțe, germeni și endosperm, toate acestea fiind componente de bază ale grâului, cu numeroase proprietăți pentru sănătate.

De ce este bine să consumi făină integrală?

Iată o întrebare pe care ne-o adresăm cu toții. Deși nu este albă și nu are un aspect întotdeauna îmbietor atunci când vine vorba despre produsele alimentare, în realitate făina integrală este recomandată a înlocui făina albă de grâu și asta pentru că este mult mai sănătoasă. Cu alte cuvinte, în făina integrală sunt păstrate atât de bine sărurile minerale, dar și vitaminele din grupul A, B,E, K, PP, D, precum și magneziu, calciu, potasiu, sodiu, zinc, cupru, iod, pigmenți vegetali, fitohormoni, dar și multe alte componente la fel de sănătoase.

Făina albă este obținută printr-un proces de măcinare complet. Singurul lucru pe care îl rețin producătorii pentru a obține făină albă este endospermul, acel țesut vegetal nutritiv ce se află în exteriorul seminței, mai exact în exteriorul embrionului. Ținând cont de acest aspect, făina integrală se deosebește de cea albă atât prin ingrediente, cât mai ales prin modul în care arată produsele finale. Spre deosebire de făina albă, aluatul din făină integrală crește mai puțin, având și o structură mai densă, astfel că pâinea sau alte produse de panificație integrală sunt mai sățioase și au o altfel de textură.

Grâul este un aliment cât se poate de sănătos si asta pentru că el conține numeroși aminoacizi esențiali. Amintim lizină, metionină, triptofan, valină, histidină, izoleucină, leucină, fenilalanină, treonină.

Dacă până nu demult făina integrală era alimentul celor care nu aveau venituri mari, în ultima perioadă aceasta este considerată un produs de bună calitate întrucât proprietățile sale sunt numeroase.


De ce să consumăm făină integrală?

Dacă vei alege să pregătești un aluat din făină integrală cu ajutorul Thermomix să știi că spre deosebire de făină albă, acesta beneficiază de un conținut scăzut de calorii și asta te poate ajuta ori de câte ori ții o dietă și vrei să renunți la un anumit număr de kilograme în plus. De asemenea, reglează conținutul de zahăr din sânge, astfel că poate fi consumată de toate persoanele care suferă de diabet zaharat.

Un alt aspect pe care este bine să îl ai în vedere ori de câte ori te gândești să folosești făină integrală și să o înlocuiești pe cea albă este că aceasta conține cu 400% mai multe vitamine și minerale față de cea albă și de asemenea are un conținut cu 500% mai multe fibre față de cea obișnuită.

Ținând cont de aceste lucruri, făina integrală îți poate asigura și o bună digestie având grijă de tractul digestiv, dar mai ales de flora intestinală sănătoasă, astfel că are un efect prebiotic.

De unde luăm făină integrală?

În magazine vei găsi o varietate de sortimente de produse din făină integrală, la fel cum vei găsi și numeroase opțiuni de făină integrală pe care să o poți transforma într-un aluat bine dospit, dar mai ales cât se poate de sănătos.

Ceea ce este bine de remarcat este că Thermomix te poate ajuta să obții chiar făină integrală prin măcinarea bobului de grâu. Ce poate fi mai simplu de atât? Poți face rost de grâu pe care să îl introduci în vasul Thermomix și mai apoi să macini cu atenție bobul pentru a obține făina necesară pentru prepararea pâinii. De exemplu, 250 de g de grâu pot fi transformate într-un minut în făină integrală.

Ce poți prepara din făină integrală?

Am putea spune că din făină integrală poți prepara tot ceea ce poți prepara și din făina albă, pornind de la pâine și până la aluaturi dospite, precum ar fi cozonaci, pateuri, plăcinte, rețete pe care le găsești pe Cookidoo.internațional și pe care le poți prepara cu ajutorul Thermomix.

Dacă vrei să participi la o demonstrație culinară gratuită cu Thermomix și să vezi cum bobul de grâu poate fi transformat în porție de făină integrală te invităm să te înscrii aici.


348 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page