top of page
Caută

Dietă? Nimic mai simplu! Thermomix este alături de tine!


Te afli la dietă? Cu ajutorul Thermomix totul devine mult mai simplu decât îți poți imagina și asta pentru că Thermomix este un chef de 5 stele, aflat pe blatul bucătăriei tale, care te ajută să gătești cele mai sănătoase rețete culinare, dar mai ales care îți oferă precizie în gramaje și valori nutriționale pentru fiecare preparat.

Cum să scapi de kilogramele nedorite? Există vreun secret Magic?

Un număr mai mare de kilograme ne poate aduce un mare disconfort și asta pentru că pe deoparte organismul nostru este turat la maxim, iar pe de alta parte pentru că nu este deloc plăcut atunci când te observi în oglindă. Cu toate acestea, o siluetă perfectă înseamnă atenție la ceea ce consumi, dar mai ales un stil de viață sănătos, ce presupune o alimentație corectă din punct de vedere nutrițional, dar și multă mișcare.

Atunci când vorbim despre kilograme nedorite, ne întrebăm pesemne dacă există vreun secret magic care să ne aducă la formele ideale. Din punctul nostru de vedere, singurul secret constă în ambiția fiecărei persoane de a mânca ceea ce trebuie, când trebuie, și mai ales de a alege acel stil de viață activ, care presupune un consum mai mare de calorii.

Mai mult ca sigur, ori de câte ori discutăm despre toate acestea te gândești că ar putea fi imposibil. Ți-e mai ușor să ai în vedere o dietă pe care să o ții o perioadă și care să te ajute să scapi de kilogramele nedorite. Cu toate acestea, Thermomix îți recomandă să mănânci sănătos tot timpul, să fii atent/ă la tot ceea ce consumi, se prepari corect alimentele și mai ales să renunți la stilul de viață sedentar. Secretul magic se află în tine, în valoarea pe care o dai stilului de viață pe care îl ai.

Ce înseamnă o dietă?

Așa cum am menționat mai sus, o dietă ar putea fi înlocuită mult mai simplu de un stil de viață conștient care să presupună o alimentație sănătoasă, dar și mișcare pe măsură. De aceea, îți recomandăm ca, în timp, să renunți la toate acele obiceiuri alimentare care îți fac rău și care îți aduc un plus de kilograme în timp, oferindu-ți o stare de disconfort ori de câte ori te privești în oglindă.

Thermomix recomandă:

1. Hrană sănătoasă

Înlocuiește alimentele grase, fast food-urile, junk food-urile cu multe legume și fructe. Poți consuma salate, supe creme, poți încerca carne de pește sau carne de pui și de ce nu, carne de vită. O alimentație sănătoasă înseamnă grijă pentru sănătate și de aceea, așa cum te preocupi de tot ceea ce înseamnă profesia ta, ar fi bine să ai în vedere și alimentele pe care urmează să le consumi zi de zi.

2. Hidratare

Nu există dietă fără un consum potrivit de apă, de aceea încearcă să consumi minim 2L de apă pe zi. Se spune că porția zilnică de apă recomandată pentru o dietă este de 30 ml de apă/ kilogram/corp/zi. Ca atare, la o greutate de 70 de kg, consumul minim de apă este de 2,1 l. Cu toate că suntem tentați să adăugăm ceaiuri, supe și să considerăm că am reușit să ajungem la suma de lichide recomandată într-o zi, realitatea este că este bine să consumăm cantitatea de mai sus doar din apă. Separat, putem adăuga ceaiuri, supe, sucuri de fructe.

3. Atenție la preparare

Chiar dacă consumăm alimente sănătoase bogate în vitamine și minerale, toate acestea greșit preparate ar putea să însemne adăugare de kilograme și nu micșorare a numărului acestora. De aceea, Thermomix recomandă prepararea alimentelor fie prin fierbere, fie la aburi sau la grătar. Ar fi bine să renunți la alimentele prăjite și să ai în vedere opțiunile de mai sus. Un alt aspect pe care trebuie să îl avem în vedere este că trebuie să selectăm foarte bine timpul de preparare. Dacă vom fierbe, de exemplu, mult prea mult carnea sau legumele din supă acestea ar putea să își piardă proprietățile și astfel organismul nu va mai beneficia de proprietățile nutriționale, la fel cum și un timp de preparare prea scurt ar putea să ne aducă riscul de a ne expune mai ușor la infecții.

4. Mănâncă la ore fixe

Iată un alt aspect pe care ar fi bine să îl ai în vedere atunci când vrei să scapi de kilogramele nedorite sau atunci când te afli la dietă. Orele fixe te vor ajuta se slăbești. Organismul se va obișnui cu un anumit program de masă, astfel că acesta va ști când anume îi va fi servită masa și astfel vei scăpa de riscul de depunere de grăsime, cu rol de siguranță. Pesemne te întrebi că nu poți să mănânci la ore fixe pentru că nu ai timp să prepari fiecare aliment. Ne aflăm într-o alergătură continuă, cu foarte multe obiective stabilite la serviciu și mai mult ca sigur timpul zboară uneori chiar în defavoarea noastră. Pentru a mânca la ore fixe, Thermomix te poate ajuta. Este acel maestru bucătar, un adevărat robot de tip gadget, prezent în bucătăria ta care face de-a dreptul minuni. Ceea ce trebuie să faci este să adaugi ingredientele așa cum îți recomandă și mâncarea ta va fi gata în numai câteva minute, timp în care tu poți să îți îndrepți atenția spre altceva.

5. Calculează cu atenție valorile nutriționale ale produselor pe care le consumi

Valorile nutriționale ale produselor pe care le consumi sunt absolut necesare pentru o dietă. În funcție de indicele de masă corporală pe care îl ai, vei calcula și care este consumul de energie zilnic al organismului tău și astfel vei ști câte calorii să consumi în așa fel încât să ajungi la silueta dorită. Uneori, îți este greu să faci acest lucru și asta tot din lipsă de timp. Să calculezi ingredient după ingredient pentru a afla care este totalul caloriilor cuprinse într-o rețetă culinară ar putea deveni obositor. Accesân platforma cookidoo.internațional, la care devii membru atunci când ești posesorul Thermomix, nu numai că vei putea accesa o serie întreagă de rețete culinare, ba mai mult decât atât, vei ști și care sunt valorile nutriționale ale fiecăreia. Cu alte cuvinte, vei ști exact ce înseamnă din punct de vedere nutrițional mâncarea pentru tine. De aceea, totul devine mai simplu și astfel îți vei putea orienta mult mai ușor dieta spre obiectivele tale.

6. Cântărește alimentele

Iată alte lucruri de care ar fi bine să ții cont într-o dietă. Nu mânca orice cantitate pentru că mai mult ca sigur chiar și fructele sau legumele simple vor ajunge să te îngrașe. De aceea este bine să cântărești cu atenție alimentele, și astfel să nu mănânci mai mult decât îți este recomandat. Grație funcției sale de cântărire, Thermomix poate deveni aliatul tău și din acest punct de vedere. Oferă multă precizie atunci când vine vorba de cântărirea alimentelor.

În concluzie, cu ajutorul său orice dietă poate fi transformată într-un stil de viață și asta pentru că totul este mult mai ușor de făcut. Dacă vrei să participi la o demonstrație Thermomix, te invităm să te înscrii aici.

520 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page