top of page
Caută

De ce Thermomix inlocuieste orice gadget din bucatarie?

Thermomix TM6, cu WiFi incorporat si retete, este un element de baza in multe bucatarii si chiar in unele restaurante de prestigiu. Crezi ca ti-ar fi de folos?


Cantareste, toaca, macina, fierbe, fierbe la abur, gateste orezul perfect, fermenteaza iaurt si chiar framanta aluatul de paine, toate intr-un singur aparat?


Isi merita Thermomix TM6 pretul de vanzare?




Acest aparat a fost de ani de zile o popularitate in casele europene, iar cel mai nou model disponibil pe piata vine cu WiFi incorporat, un ecran tactil usor de utilizat si o platforma de retete insotitoare, Cookidoo, cu peste 77.000 de retete dezvoltate de expertii profesionisti in alimentatie. Are 22 de functii de gatit, pentru a ajuta la pregatirea mesei, pentru a reduce timpul de gatit si pentru a inlocui duzina de alte aparate.


Cum folosesti un Thermomix?


Desi, initial, te poti simti intimidat de Thermomix (combina un robot de bucatarie cu lame ascutite cu un element de incalzire), dar se dovedeste ca instalarea si utilizarea Thermomix-ului este destul de simpla. Il conectezi la priza si la WiFi si, optional, la contul Cookidoo (platforma de retete online). Tastatura de pe ecran functioneaza foarte bine, si de acolo, se selcteaza timpul, temperatura si viteza lamei, sau poti incepe o reteta programata din Cookidoo.


Ce poate face un Thermomix?


Hm, oare daca spun aproape totul, exagerez? Thermomix TM6 are un cantar incorporat, un cutit pentru amestecare, un element de incalzire, un accesoriu pentru batut, o ceasca de masurare si un cos pentru aburi. Cele 22 de functii si tehnici de gatit variaza de la gatire lenta, emulsionare, amestecare, tocare si amestecare pana la caramelizare, framantare si functii noi, cum ar fi gatirea prin imersie sub vid. Va indica sa adaugati ingrediente noi (masurandu-va adaosurile in functie de greutate).


Cum folosesc restaurantele Thermomix-ul?


Evident, majoritatea bucatarilor nu vor gati toate retetele cu Thermomix-ul, nici nu vor inlocui echipa de bucatari care lucreaza la linie. Dar pentru sosuri de oua emulsionate, piureuri de trufe, preparate care trebuie incalzite inainte de a le amesteca si multe altele.


Datorita preciziei absolute cu care Thermomix-ul mentine temperatura, de la 37° la 160 ° C, cantareste ingredientele si isi roteste lamele, de la 40 la 10.700 rpm, ca intr-o bucatarie profesionala de ultima generatie.


Iti poate face Thermomix-ul viata mai usoara?


Cu siguranta, da. Daca ai presiune mica la gaz, asa cum am eu, robotul iti va fi de mare ajutor. Imagineaza-ti cat de usor vei face aluaturi (niciodata nu nimeream textura potrivita), legume gatite la abur si super smoothies. Fara Thermomix ar fi fost nevoie de un robot de bucatarie, un mixer cu stand, un aragaz bun sau o plita, un tel si un blender.


Thermomix-ul iti paseaza guacamole, gateste puiul si pregateste o salata. Toate acestea odata, cu un singur dispozitiv. Bucatariile din apartamente nu sunt suficient de spatioase pentru a avea toate aparatele la dispozitie, deci ideea unui singur aparat pe blat suna atragator?


Cum te face Thermomix-ul sa te simti ca bucatar?


Cea mai buna parte a utilizarii Thermomix-ului este confortul acestuia. Faptul ca poti face atat de multe cu el, cum ar fi sa-ti cantaresti ingredientele, sa gatesti pana la maxim 160 de grade, atata timp cat vrei sa si amestece singur, il face un instrument de bucatarie incredibil de la indemana.


De asemenea, este un ajutor util in bucatarie pentru persoanele cu probleme de mobilitate sau de aderenta, deoarece toaca si amesteca pentru tine.


Dupa 2, 3 retete te vei simti foarte confortabil si vei simti de parca il ai de o viata. Poti simti mirosul preparatelor si poti opri oricand Thermomix sa adaugi ingrediente sau sa gusti. Nu se poate interveni asupra procesului de gatire( sa adaugi ingrediente sau sa opresti aparatul in timpul functionarii) atunci cand folosesti retete ghidate ce folosesc temperatura de gatire de 160 grade (aceasta temperatura nu se poate selecta manual).


Ce fel de persoana ar trebui sa cumpere un Thermomix?


Orice persoana ar trebui sa aiba un Thermomix: indiferent daca lucrezi destul de mult si timpul e limitat, sau daca ai o familie numeroasa, sau iti place sa faci cine impreuna cu prietenii. Aceasta minune iti va schimba viata si te va ajuta sa gatesti eficient.


32 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page