top of page
Caută

Cum să iți creezi propriul iaurt cu funcția de fermentare Thermomix. Tips & tricks Varoma

Actualizată în: 16 mar. 2021


Modalități excelente de utilizare a funcției de fermentare pentru Thermomix TM6 pentru prepararea propriului iaurt

Mai puțin utilizată, funcția de fermentare ne ajută să preparăm de la brânză la iaurt până la aluaturi dospite, într-un mod simplu, comod și eficient.

Brânză moale( proaspătă) de casă

Laptele trebuie încălzit la o temperatură exactă pentru a se coagula. Cu modul de fermentare TM6, aveți un mediu cu umiditate controlată, cu temperaturi cuprinse între 37 ° C și 70 ° C, care rămân stabile și constante pentru perioade de până la 12 ore.

Iaurtul perfect

Așezați amestecul de iaurt direct în vasul de mixare sau în borcane individuale de iaurt în vasul Varoma, apoi selectați funcția de fermentare pentru 8-12 ore.

Sfaturi pentru mai multe feluri de iaurt:

• Iaurt de băut: faceți iaurt în vasul de mixare și la sfârșitul programului de fermentare, amestecați încă 10 sec / viteză 4. Se toarnă în sticle și se păstrează la frigider până când este necesar. Puteți incerca o rețetă simplă de iaurt de băut

• Folosind lapte crud: încălziți 15 min / 90 ° C / viteza 2, apoi lăsați să se răcească la temperatura camerei înainte de a începe rețeta.

• Extra gros: procesul de încălzire și răcire descris pentru laptele crud poate fi utilizat și cu laptele pasteurizat pentru a produce o consistență mai groasă. Sau, adăugați lapte praf pentru a ieși mai gros.

• Iaurt cremos: înlocuiți 100-200 g lapte cu smântână grasă.

Puteți incerca rețeta de iaurt simplu la Varoma https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r447966 sau rețeta de iaurt de băut https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r537736

Bine de știut…

• Când fermentați în Varoma, pentru a vă proteja bolul de mixare împotriva oxidării în timpul fermentațiilor lungi, adăugați sucul de la o jumătate de lămâie sau jumătate de linguriță de vitamina C (acid ascorbic) în apa din bolul de mixare.

Coaceți pâine proaspătă de calitate

Pentru rezultate bune în mod constant cu aluatele crescute cu drojdie, aluatul trebuie păstrat:

• Departe de curent

• La o temperatură cuprinsă între 24 ° C și 28 ° C

• Cu umiditate de aproximativ 75%

Aceste condiții pot fi dificil de atins într-o bucătărie normală, așa că utilizați modul de fermentare pentru rezultate ideale!

Doi pași simpli pentru aluatul dospit în vasul Varoma:

1.Ungeți părțile laterale ale vasului Varoma și tapetați fundul cu hârtie de copt, asigurându-vă că păstrați găurile neobstrucționate (consultați sfaturile de mai jos). Așezați aluatul în vasul Varoma căptușit cu hărtie de copt și puneți capacul Varoma.

2.Adăugați 250 g apă în bolul de mixare, puneți Varoma în poziție și selectați funcția de fermentare pentru 1-2 ore / 55ºC

Puteți să încercați aceste pîinici https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r537738

Bine de știut …

• Pentru a vă asigura că găurile din vasul Varoma rămân neobstrucționate și pentru a permite circularea aburului, așezați fluturele de amestecare pe fundul vasului sau două bețișoare pentru a împiedica hîrtia să se lipească de fundul vasului.

• Aluaturile mai bogate sau mai dense( cum sunt cele cu făina integrală) sunt perfecte pentru modul de fermentare deoarece necesită mai mult timp pentru a crește decât aluaturile albe, simple. Lasă să crească în vasul Varoma până când aluatul își dublează volumul..

Sursa: cookidoo.co.uk


733 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page