top of page
Caută

Cu ce ne răcorim vara? Ce alimente introducem și la care renunțăm?


Cu ce ne răcorim vara? Care sunt soluțiile cele mai bune? Care sunt alimentele pe care le introducem și mai ales care sunt cele la care renunțăm?

Atunci când afară este foarte cald, începi să cauți alimente care să te ajute să te răcorești. Senzația de cald devine supărătoare și produce un mare disconfort organismului. De aceea, este bine să te îndrepți spre acele soluții care să te ajute să ții căldura la distanță.

Ce trebuie să cunoști?

· Cea mai călduroasă perioadă din an este iulie-august

· Există alimente care vă pot da senzația de răcoare.

· Nu ezitați să folosiți acele alimente care să vă aducă super hidratare, mai ales atunci când se supraîncălzește.

Ne aflăm deja în mijlocul verii, în perioada cea mai caldă a anului, cu temperaturi ce depășesc 35 de grade. Indicele de căldură crește pe zi ce trece, așa că valorile din termometre diferă de la an la an cu puncte care se observă chiar în disconfortul organismului. Căutăm soluțiile cele mai bune în așa fel încât să ne protejăm de caniculă.

Bineînțeles, primul nostru gând este acela de a ne aproviziona frigiderul cu multă gheață și asta pentru că întotdeauna considerăm că gheața ne-ar putea ajuta să diminuăm disconfortul. În realitate, acest lucru nu se întâmplă. Nu de puține ori se spune că atunci când treci printr-o perioadă în care corpul este supraîncălzit, bea un pahar cu ceai cald. Atunci când consumi alimente mult prea reci, doar vei păcăli organismul, însă mai apoi acesta va trece printr-o suferință destul de mare.

Soluția este să te îndrepți spre acele alimente care să te ajute într-adevăr să te răcorești și cu siguranță există acestea.

Iată mai jos cu ce ne răcorim vară:

Fructele

Se spune că natura ne oferă pentru fiecare perioadă fructe și legume de care avem nevoie pentru a ne simți mai bine și sănătoși. Este și cazul pepenelui, care conține aproximativ 90% apă, astfel că acesta te va ajuta să rămâi întotdeauna hidratat. Pe lângă apă, pepenele conține și multe vitamine și minerale, așa cum ar fi colina care reduce riscul de inflamația corpului.

La fel de bune sunt și fructele care conțin vitamina C. Acestea vor stimula circulația sangvină și metabolismul și vor contribui la reglarea temperaturii interne și externe a corpului.

Ca atare, în timpul verii consumați fructe în exces și mai mult ca sigur veți primi senzația de răcoare.

Ați putea opta și pentru sucuri din fructe sau limonade, preparate cu ajutorul Thermomix. Se prepară foarte repede, doar apăsând butonul aparatului și introducând porția de fructe pe care vrei să o transformi într-un suc proaspăt și sănătos.

Legume

Atunci când afară este foarte cald ar fi bine să optezi pentru o porție de legume proaspete fie preparate în salată, fie consumate în stare proaspătă. Este bine să ții cont că salata iceberg și țelina, castraveții sau ridichile au un conținut crescut de apă. De aceea este bine să le consumi într-o cantitate cât mai mare. Pe cookidoo.internațional, platformă cu mii rețete culinare, pe care o poți accesa fiind proprietarul Thermomix, găsești numeroase variante de salate pe care să le poți prepara ușor, doar printr-o simplă apăsare de buton.

Mâncărurile picante

Chiar dacă poate părea ciudat, cu cât mâncarea este mai picantă, cu atât organismul se va simți mai bine. Iată și explicația! După ce ai mâncat un ardei iute, prima reacție a organismului este să înceapă să transpire. Transpirația reprezintă acel mecanism al corpului care te ajută să te răcorești. Chiar dacă atunci când iei contact pentru prima dată cu un ardei iute simți că ești din ce în ce mai fierbinte, ulterior totul se va întoarce în favoarea ta.

Menta

Menta are drept efect o răcire imediată a organismului. De aceea este bine fie să mestecați mentă crudă sau să consumați o limonadă rece cu un conținut bogat de mentă. Imediat după consum, vă veți simți minunat.

Lapte și miere

Un pahar de lapte rece cu o linguriță de miere bine amestecată ar putea fi soluția pentru ca temperatura corpului să scadă. Nu ezita să faci această combinație și mai mult ca sigur te vei simți perfect și vei ține la distanță aerul cald din zilele caniculare.

Ce nu trebuie să consumi atunci când afară este foarte cald?

Regulile alimentare din timpul verii pun accentul pe alimente proaspete. Fructe și legume în exces, dar mai ales un consum crescut de apă. Toate acestea te vor ajuta să te simți minunat și mai ales să fii sănătos. Atunci când afară este foarte cald, evită prăjelile, alimentele de tip fast food sau alimentele mult prea grase. Acestea pot fi nocive pentru corpul tău ori de câte ori le consumi atunci când afară este foarte cald.

Thermomix te sfătuiește - mănâncă sănătos, echilibrat, dar mai ales potrivit temperaturilor de afară!

Dacă vrei să faceți participi la o demonstrație culinară gratuită oferită de THERMOMIX te poți înscrie aici.


25 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page