top of page
Caută

Alimentație la ore fixe - avantaje!


Nu de puține ori auzim că este bine să mâncăm la ore fixe. Dar de ce oare? Care sunt avantajele? Cum ne ajută din punct de vedere nutritiv și mai ales cum reacționează organismul nostru? Ne simțim mai sănătoși, reușim să ne ținem greutatea sub control? Iată mai jos avantajele, transmise chiar de nutriționiști!

Pentru a te afla mereu în formă, mâncarea la ore fixe înseamnă soluția. Nu întotdeauna a mânca sănătos și echilibrat înseamnă și secretul pentru o dietă cu mai puține kilograme.


Alimente potrivite pentru fiecare tip de masă

Se spune din bătrâni că dimineața trebuie să mănânci ca un rege, la prânz ca un prinț, iar seara ca un cerșetor. Să fie oare așa? Pornind de aici, iată cum ar trebui să arate mesele tale principale și gustările de peste zi.

Micul dejun trebuie să cuprindă cereale, lapte, fructe, iaurt, brânzeturi, ouă. Ceea ce este bine de remarcat este că micul dejun înseamnă masa obligatorie ce trebuie luată în prima oră de la trezire. Prânzul ar putea avea mai mulți carbohidrați, dar și proteine din abundență, fibre alimentare, iar lista este mult mai lungă. Pornind de la ciorbe și până la brânzeturi, paste, salate, fripturi - toate acestea sunt permise pentru masa de prânz. Este bine totuși să ții cont și să iei această masă în jurul orei 13- 14 și nu mai târziu.

Cina este ultima masă principală din zi. Trebuie să fie sățioasă, sănătoasă, dar mai ales să cuprindă acele alimente ușor de digerat. Dacă vei mânca foarte târziu, digestia ta va fi îngreunată, așa că rezultatele vor fi nocive pentru siluetă. Ține cont și mănâncă cu cel puțin trei ore înainte de a te culca.


De ce să mănânci la ore fixe

Am putea spune că masa la ore fixe înseamnă siluetă de invidiat. Am auzit cu toții despre dieta fix la fix și am observat că funcționează 100%.

Iată mai jos care sunt avantajele:

· Pierzi kilogramele în plus destul de ușor, bineînțeles, dacă faci mișcare și urmezi o alimentație cu deficit caloric.

· Conștientizezi un stil de viață sănătos și un program de masă bine stabilit.

· Accelerezi metabolismul.

· Scapi de senzația de foame persistentă și ai in vedere reglarea glicemiei.

· Îmbunătățești tranzitul intestinal și crești rezistența în fața micilor mofturi culinare.


Între toate mesele de mai sus - mic dejun, prânz sau cină sunt incluse și două gustări. Gustările înseamnă mese din fructe sau legume, niciodată amestecate unele cu celelalte, însă este bine să le respecți și lor acea oră din program. Cu alte cuvinte organismul va ști că trebuie să mănânce, așteaptă porția de mâncare la ora propusă de tine, reintră într-un „mini circuit” sănătos, dar mai ales eficient pentru starea ta de bine.

Thermomix înseamnă sprijin atunci când vine vorba despre prepararea tuturor acestor mese din timpul unei zile. Este un mini robot de bucătărie, cu funcționalități multiple, un adevărat maestru bucătar cu inițiativă. Indiferent de tipul de masă pe care trebuie să îl pregătești, Thermomix reușește să facă adevărate minuni, în așa fel încât dieta la ore fixe să poată fi ținută cu strictețe. Mai mult decât atât, Thermomix poate găti mai multe mese deodată, astfel că poți pregăti atât supa cât și friptura la grill. Dacă vrei să te convingi, te așteptăm la o demonstrație culinară gratuită. Iată unde te poți înscrie: https://www.bestchefthermomix.ro/demonstra%C8%9Bie-culinara-thermomix-tm6

213 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page