top of page
Caută

5 obiceiuri alimentare proaste care ne afectează stilul de viață


Există obiceiuri alimentare proaste și asta o știm cu toții. Ce fac ele? Ne afectează stilul de viață, dar mai ales sănătatea. Nu de puține ori, atunci când efectuăm o hemoleucogramă completă ajungem să observăm un colesterol mărit și asta pentru că ne place să consumăm alimente grase sau prăjite în loc de cele fierte sau la grătar. Avem un acid uric mare și asta ne predispune la gută. De la ce vine aceasta problemă? De la un consum exagerat de carne.

Tot ceea ce mâncăm înseamnă sănătate, așa că este bine să ai în vedere mai multe aspecte și să scoți din viața ta acele obiceiuri alimentare proaste care îți pot afecta stilul de viață. Și să știi că totul este posibil.


Iată mai jos ce trebuie să faci pentru a fi mai sănătos:

1. Prepară corect alimentele

Cu siguranță, atunci când te gândești la cartofii prăjiți aceștia îți vor face cu ochiul, dar cum ar fi să îi prepari nature? Știi oare câte calorii consumi într-o singură porție de cartofi prăjiți, dar mai ales știi cât sunt de periculoși pentru sănătatea ta? De aceea, chiar dacă gustul alimentelor prăjite este mai bun, încearcă să le găsești un înlocuitor mai sănătos. Gătește la abur, prin fierbere sau la grătar. Miile de rețete culinare disponibile pe cookidoo.international sunt cât se poate de diverse, sănătoase, dar și foarte gustoase. Alege să prepari alimentele corect, folosind Thermomix, aliatul tău pentru mese sănătoase și gustoase, fără prea mult efort.

2. Înlocuiește alimentele grase cu cele cu mai puține calorii

Mai multe calorii în alimentație înseamnă risc de obezitate, așa că ar fi bine să ai în vedere înlocuirea meselor sățioase, bogate caloric, cu cele mai slab caloric. Mai ales în timpul verii, mesele trebuie să fie cât mai soft, fără prea multe adaosuri de sosuri sau maioneze, fără multă carne. Cu cât vei scoate din alimentație alimentele grase, cu atât te vei simți mai bine. De asemenea, poți consuma grăsimi, dar pe cele sănătoase, așa cum ar fi Omega 3, găsit în carnea de somon.

3. Scoate zahărul și înlocuiește-l cu fructele

Zahărul este procesat și tot ceea ce este procesat nu este mereu cel mai sănătos. De aceea, ar fi bine să scoți zahărul din dieta zilnică și să introduci mesele de fructe. Sunt gustoase, răcoroase, proaspete și mai ales sănătoase. Te-ai gândit cât de bine îți poate face o limonadă, preparată în mai puțin de un minut cu ajutorul Thermomix? Îți spunem noi - are multe vitamine și minerale, dar mai ales este foarte răcoroasă. Nu mai ai nevoie de zahăr, eventual o poți îndulci cu puțină miere.

4. Nu sări peste micul dejun

Auzim adesea că micul dejun este cea mai importantă masa a zilei. Știm asta. Însă, adesea sărim peste și asta pentru că ne grăbim sau pentru că ne trezim mai târziu. Încearcă să iei în calcul ca prima masă să aibă loc în maxim 30 de minute de la trezire. La micul dejun poți mânca fructe și legume, omletă, preparată ușor cu Thermomix, ouă fierte, humus, salată de vinete, cereale integrale, dar și multe altele. Ceea ce este bine să remarci este că trebuie să respecți programul de masă. Ar fi bine să ai 3 mese principale și 2 gustări.

5. Hidratează-te corect!

Ai nevoie de min 30 ml apă/kg/corp/zi, așa că te întrebăm – ai băut suficientă apă astăzi? Dintr-un calcul sumar, un adult are nevoie de un consum mediu de apă de min 2 litri pe zi, așa că ia în calcul să urmărești cantitatea de apă pe care o consumi. Atunci când te gândești la consumul de apă, trebuie să știi că acesta este cât se poate de important, fiind doza ta de sănătate.

Thermomix este alături de tine pentru a menține un stil de viață sănătos. Vrei să faci parte dintr-o demonstrație culinară cu Thermomix? Înscrie-te aici: https://www.bestchefthermomix.ro/

10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page