top of page
Caută

5 lucruri de știut despre Omega 3

Rolul Omega-3 în organism este foarte mare. Sunt acele grăsimi sănătoase de care avem nevoie oricând, contribuind astfel la sănătatea cerebrală și mai ales la buna funcționare a organismului.


Peștele, semințele de in sau de chia, dar și fructele de mare sunt bogate în Omega 3. De aceea, Thermomix recomandă rețete culinare, ușor de făcut și mai ales de gătit, prin simpla accesare a platformei cookidoo.international.

Iată mai jos 5 lucruri pe care ar fi bine să le iei în considerare atunci când vorbim despre Omega 3:

1. Previn îmbolnăvirile cardiace - dacă vei avea o dietă bogată în fructe de mare sau pește, mai mult ca sigur vei fi ferit de îmbolnăvirile cardiace. Potrivit studiilor, cei ce consumă fructe de mare cel puțin o dată pe săptămână sunt mai feriți de îmbolnăvirile de inimă, comparativ cu cei care nu consumă atât de des astfel de alimente. The Dietary Guidelines for Americans face o recomandare simplă - adulții trebuie să consume în fiecare săptămână fructe de mare, deoarece acestea conțin o gamă largă de substanțe nutritive, dar mai ales acizi Omega-3. Copiii pot consuma fructe de mare, însă în cantități mai mici. Puteți înlocui totuși cu mai mult pește.

Fructele de mare conțin EPA și DHA, acestea având un rol hotărâtor asupra prevenției bolilor de inimă. Studii numeroase au fost efectuate pe persoane cu antecedente de boli de inimă și s-a arătat că acestea prezintă un rol protector.

2. Ameliorează simptomele artritei reumatoide - literatura de specialitate, medicală arată că peștele și fructele de mare bogate în Omega 3 contribuie la ameliorarea simptomelor artritei reumatoide. În studii se arată că mulți dintre participanți au raportat că, atunci când luau ulei de pește, prezentau o rigiditate mai mică la nivelul articulațiilor, edemele de la nivelul mâinilor dispăruseră și aveau nevoie de mai puține medicamente pentru a controla simptomele inflamatorii.

3. Omega 3 contribuie la buna dezvoltare a fătului în pântecul mamei, dar și a copilului aflat în prima perioadă a vieții. O femeie însărcinată trebuie să consume alimente bogate în Omega 3 și asta pentru că bebelușul aflat în pântecul său se află în formare și are nevoie de o alimentație echilibrată din acest punct de vedere. La fel se întâmplă și la femeile care își alăptează copilul, astfel că prin lactație, cel mic va primi de la mamă acei nutrienți necesari pentru a se dezvolta corect. Chiar dacă Omega-3 este conținut de pește, evitați să consumați rechin, pește spadă sau macrou, toate aceste sortimente de pește având un conținut crescut de mercur.

4. Sănătate oculară - toți cei ce consumă acizi Omega-3 prezintă o mai bună sănătate oculară. Există studii în acest sens cu toate că nu au putut fi încă demonstrate științific. Cercetătorii încearcă să facă legătura dintre beneficiile DHA asupra sănătății oculare. Cu siguranță rezultatele vor avea legătură cu consumul ridicat de pește și fructe de mare.

5. Stimularea memoriei și a capacității de concentrare - un consum ridicat de alimente bogate în Omega 3 înseamnă o capacitate de concentrare mai mare, dar și o memorie mai bună. De aceea, fie că este vorba despre copii, despre adolescenți sau chiar despre adulți, cu toții avem nevoie de acele preparate culinare care să conțină pește și fructe de mare din belșug fiind sănătoase din toate punctele de vedere.

Thermomix susține mesele sănătoase și consideră că o alimentație bogată în pește înseamnă un pas în plus pentru sănătate. Și dacă vei ține cont de toate sfaturile de mai sus și te vei afla într-o „pasă”de inspirație nu ezita să te lași dus de propunerile culinare ale Thermomix. Prepară rețeta cât ai zice „pește”, la aburi sau la grill, iar mesele tale nu vor fi doar sățioase, cât mai ales sănătoase.

Dacă vrei să participi la o demonstrație culinară gratuită oferită de Thermomix, te invităm aici: https://www.bestchefthermomix.ro/


22 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page