top of page

Paste cu brânză și pesmet aromat

20 Minutes

4 Servings

White Objects

Din categoria rețete rapide si delicioase

Paste cu brânză și pesmet aromat

Steps

Pesmetul


Puneți în bol usturoiul și tocați 3 sec./viteza 5.

Adăugați pâinea, nucile, cimbrul, rozmarinul, fulgii de chilli (opțional) și sarea și tocați 10 sec./viteza 8.

Încălziți 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă la foc mediu, apoi prăjiți în ea amestecul de pesmet obținut timp de 5 minute, până când se rumenește și devine crocant. Transferați pesmetul prăjit într-un castron și dați deoparte. Spălați și ștergeți bine bolul de mixare.


Sosul de brânză


Puneți în bol brânza și radeți 8 sec./viteza 8. Transferați într-un castron și dați deoparte.

Puneți în bol untul și topiți 3 min./100°C/viteza 1.

Adăugați făina și gătiți 3 min./100°C/viteza 2. Curățați pereții bolului cu spatula.

Adăugați laptele, brânza rasă pusă deoparte, praful de usturoi, piperul cayenne, 1 linguriță sare și piperul și gătiți 7 min./90°C/viteza 3. Între timp, umpleți o oală mare cu apă, adăugați 1 linguriță sare și dați apa în fiert.


Asamblare


Fierbeți în oală spaghetti, conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau până devin al dente. Scurgeți bine pastele prin Varoma și transferați-le într-un castron mare.

Turnați sosul de brânză peste spaghetti fierte și amestecați bine pentru a combina. Distribuiți egal spaghetti în 4 farfurii pentru servit, stropiți cu puțin ulei de măsline, apoi presărați deasupra fiecărei porții puțin pesmet. 

Sa aveti pofta!

How to make

Ingredients

Ingrediente

Pesmetul

  • 3 căței de usturoi

  • 100 g pâine integrală, ruptă bucăți

  • 50 g nuci, curățate

  • 2 - 3 fire cimbru proaspăt, doar frunzele

  • 2 - 3 fire rozmarin, proaspăt, doar frunzele

  • 1 priză fulgi de chilli (opțional)

  • 1 priză sare de mare fină

  • 1 lingură ulei de măsline

Sosul de brânză

  • 200 g brânză, în amestec (de ex. Cheddar, brie, Gorgonzola), tăiate bucăți (2 cm)

  • 40 g unt, tăiat cuburi

  • 40 g făină

  • 500 g lapte

  • 1 ½ linguriță praf de usturoi

  • 1 priză piper cayenne, măcinat

  • 1 linguriță sare de mare fină

  • ¼ linguriță piper negru măcinat

  • apă, pentru fiert spaghetti

  • 1 linguriță sare de mare fină, pentru fiert spaghetti

Asamblare

  • 300 g paste (ex. spaghetti)

  • ulei de măsline extravirgin, pentru stropit

bottom of page