top of page
YT_Header_V2.jpg
Ciocolata de casa.jpg

Fudge de ciocolată (ciocolată de casă) cu lapte condensat și nucă

„ 9 din 10 persoane iubesc ciocolata. A zecea întotdeauna minte” spunea John Q. Tullius.

Cicolata de casă este cu siguranță rețeta copilăriei noastre. Este unul din deserturile mult așteptate, pe care, mama îl făcea extrem de des în vremea copilăriei mele.

Varianta propusă este una fără lapte praf, cu lapte condensat îndulcit. Același gust și aromă inconfundabilă, perfect de fiecare dată datorită funcției de temperatură controlată a Thermomix.

 

Ingrediente:

395 gr lapte condensat

120 gr unt tăiat bucăți

250 gr zahăr

40 gr nucă coaptă tăiată grosier

20 gr sirop de glucoză (sirop de zahăr invertit)

1 linguriță esență de vanilie

200 gr ciocolată neagra (min. 70 % cacao), ruptă bucăți

 

Preparare:

1. Tapetați o formă pătrată de 20 cm cu hârtie de copt și dați-o deoparte.

2. Puneți laptele condensat, untul, zahărul și siropul de glucoză în bolul de mixare și gătiți 30 min/ 100°C/ viteza 3, așezând coșul de înăbușire în locul capacului de măsurare.

3. Adăugați esența de vanilie  și ciocolata și mixați 20 secunde / viteza 4 sau până când ciocolata se topește complet. Lucrând rapid, transferați amestecul în tava pregătită anterior și nivelați suprafața. Adăugați nuca tăiată grosier.

Lăsați să se răcească la temperatura camerei (aproximativ 30 minute). Odată răcită, transferați la figider pentru cel puțin 2 ore.

Scoateți ciocolata din tavă și tăiați în bucăți (aprox. 2/3 cm). Tranferați în borcane închise ermetic și păstrați ciocolata la frigider pâna la 2 săptămâni.

 

Foto credit Thermomix cu Daniela

Sursa cookidoo.ch cu touch Tthermomix cu Daniela

Ciocolata de casa.jpg
bottom of page