Pate de linte
Descoperă și tu cât de ușor poți prepara un delicios pate de linte, chiar la tine acasă.
Fiind una din cele mai ușor digerabile leguminoase, bogată în nutrienți, minerale și acid folic, lintea este un aliment versatil, pe gustul și placul tuturor, iar în cadrul rețetei, un aperitiv potrivit în orice situație.
Ingrediente:
350 gr linte roșie
70 gr ulei de măsline
1 linguriță sare (sau după gust)
3 căței de usturoi
2 frunze de salvie uscată
¼ linguriță mentă (uscată)
Preparare:
1.Puneți lintea în coșul de înăbușire și clătiți bine sub jet de apă.
2.Puneți în bolul de mixare 1 litru de apă, 1 lingură de ulei (împiedică formarea spumei) așezați coșul de înăbușire cu lintea și fierbeți 15 minute/100 grade/viteza 4.
Dacă se formeză spumă coborâți temperatura la 95 grade.
3.Scoateți coșul de înăbușire, aruncați apa.
4.Adăugați în bolul de mixare 250 gr apă, lintea fiartă, uleiul, usturoiul, condimentele și mixați 2 minute/viteza 6.
Dacă este necesar vă puteți ajuta de spatulă pentru amestecare în timpul funcționării,
Trebuie să tineți cont că, după răcire, pateul se va întări. Dacă considerați, mai puteți adăuga puțină apă la pasul 4.
Poftă bună!
Inspirat din atelierele culinare Thermomix
Foto credit @ThermomixcuDaniela