top of page
YT_Header_V2.jpg
Vinete.jpg

Salată de vinete cu tahini

Cine nu adoră salata de vinete?

Vă propunem varianta îmbogățită cu tahini (pastă de susan ). Rolul acesteia, pe lăngă cea de oferire a unei culori speciale, este acela de a da preparatului, un gust aparte. 

Pasta de susan este bogată în vitamine și minerale și aduce un aport seminicativ de calciu în organism (mai mare decât laptele), proteină vegetală, vitamina B6 sau fosfor. Deci, avem numai avantaje dacă o folosim în preparatele noastre.

Ingrediente:

500 gr vinete coapte, bine scurse  

100 gr ulei de floarea soarelui

½ ceapă

½ lingurița sare

1 lingură zeamă de lămâie

1 lingură tahini( pastă de susan) opțional

 

Pregatire:

1.Puneți ceapa în bolul de mixare şi setați 5 sec / viteza 5. Scoateți ceapa din bol şi păstrați deoparte.

2.Puneți în bol vinetele, sarea şi mixați 5 secunde/viteza 5.Curătați pereții bolului cu spatula.

3.Setați 1 minut / viteza 4 şi prin orificiul din capac, în timpul funcționării, turnați în fir subțire uleiul şi zeama de lămâie. La acest pas puteți adăuga şi pasta de susan.

4.Adăugăm ceapa în bol şi setăm 10 sec / antiorar / viteza 3.

 

Poftă bună!

Sursă poză și rețetă @ThermomixcuDaniela

Vinete.jpg
bottom of page