Mușchiuleț de porc umplut și piure de cartofi și țelină
Un adevărat festin culinar tradițional, pregătit cu un minim de efort, gătit corect la abur la o temperatură controlată pentru a-și păstra aroma și valorile nutriționale.
Rezultatul? Vă lasăm pe voi să decideți.
Ingrediente
60 gr unt
100 gr pere, cu pulpa fermă, sferturi, fără cotor (aprox. 1 pară)
50 gr șalote, tăiate jumătăți
2 ½ lingurițe sare de mare fină
2 prize piper negru măcinat, sau după gust
500 gr muşchiuleţ de porc
1000 gr apă
1 fir rozmarin, proaspăt
250 gr cartofi făinoși, tăiați bucăți mici (1-2 cm)
250 gr țelină rădăcină, tăiată bucăți mici (1-2 cm)
100 gr smântână grasă (cca. 48% grăsime)
1 priză nucșoară măcinată
Preparare:
1.Puneți în bol 30 gr unt și topiți 1 min. 30 sec. / 120°C / viteza 2. Adăugați perele, șalota, 1 linguriță sare de mare și piperul și tocați 1 sec. / viteza 5. Curățati pereții bolului cu spatula.
3.Gătiți 3 min. / 120°C / viteza 1.
4.Crestați mușhiulețul de porc pe lungime, până la aprox. jumătate din grosime și deschideți-l. Aranjați amestecul de pere și șalote în interior și apoi legați-l cu sfoară de bucătărie, astfel încât umplutura să nu poată curge. Așezați-l în recipientul Varoma și dați deoparte.
5.Puneți în bol apa, rozmarinul și 1 linguriță sare de mare. Introduceți coșul de înăbușire și cântăriți în el cartofii și țelina. Poziționați recipientul Varoma, puneți capacul Varoma și gătiți 40 min. / Varoma / viteza 2. Dați Varoma deoparte. Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei. Goliți bolul de mixare.
6.Montați fluturele de amestecare. Puneți în bol smântâna grasă, restul de 30 gr unt, cartofii și țelina gătite la abur, sarea, piperul și nucșoara și amestecați 30 sec. / viteza 3.
7.Feliați mușchiulețul de porc și serviți cu piureul.
Util: sfoară pentru legat carnea
Bon apetit!
Reteta platforma cookidoo.international
Picture credit @ThermomixșiOana