YT_Header_V2.jpg
supa castraveti.jpg

 

Supă cremă de castraveți

Știați că puteți pune castraveți în supă?     

O delicatesă puțin cunoscută la noi în țară, foarte ușor de făcut, aromată și răcoroasă, această supă inedită este ideală vara, pe caniculă, oferind o hidratare corespunzătoare organismului.

Noroc că nu trebuie să mai murdărim atâtea vase pentru prepararea ei.

 

Ingrediente: 

80 gr ceapă, tăiată jumătăți

2 căței usturoi

30 ml ulei

500 gr castraveți, preferabil cu coajă, tăiați bucăți

1 lămâie: 2 linguri zeamă

500 gr apă

1 linguriță cu vârf concentrat pastă de legume,

sau 1 cub de concentrat vegetal (pentru 0,5 l)

¼ linguriță piper negru măcinat

200 gr lapte

40 gr făină

2 linguri mărar proaspăt, tocat (opțional). Eu am folosit pătrunjel și busuioc proaspăt.

 

Preparare:

Adăugați în bol, ceapa și usturoiul și tocați 3 sec./viteza 5. Curățați pereții bolului cu spatula.

Adăugați uleiul și sotați 2 min./120°C/viteza 1.

Adăugați castraveții și mărunțiți 4 sec./viteza 5, apoi sotați 6 min./120°C/viteza 1.

Adăugați în bol, apa, concentratul pastă de legume și piperul negru.

Gătiți în aburi 10 min./Varoma/viteza 1.

Adăugați în bol laptele, făina și restul de 1 lingură zeamă de lămâie și pasați 30 sec./viteza 5-9, mărind viteza treptat. Scoateți paharul de măsurare, și gătiți la aburi 2 min./100°C/viteza 3. Puteți lăsa capacul de măsurare, cât să nu sară stropi, sau poziționați coșul de înăbușire.

Adăugați mărarul în bol, condimentați după gust și pasați până supa devine spumoasă 30 sec./viteza 5-9, mărind viteza treptat. Turnați supa în 6 boluri, serviți fierbinte.

Sursa cookidoo.ch cu touch @ThermomixsiOana

supa castraveti.jpg