YT_Header_V2.jpg
Untitled design (2).jpg

Mere coapte cu nucă și miere, supă cremă de legume

Pentru mine, merele coapte au miros de sărbătoare, de Crăciun fericit alături de familie. Acestea erau desertul preferat al bunicii, care, avea mereu grijă să ne facă mere coapte la gura sobei.

Vă lăsăm să vă bucurați de cea mai fină, savuroasă și cremoasă supa cremă de legume încercată până acum. Gatitul stratificat, facil, cu un rezultat savuros, gătit la temperatură controlată, are avantajul că se pot găti concomitent mai multe feluri de măncare, fără a împrumuta gust sau miros. Cu Thermomix puteți prepara până la 4 feluri delicioase, în același timp.

Ingrediente:

50 gr nucă

4 mere, tăiate jumătăți (curățate de cotor și semințe)

1/4 linguriță scorțișoară

1 lingură zeamă de lămâie

1 lingură miere

200 g cartofi, tăiați bucăți

100 g ceapă, tăiată jumătăți

1 cățel de usturoi

500 g legume mixte (ex. morcovi, țelină , ardei gras roșu, praz), tăiate bucăți

½ linguriță sare, după gust

¼  linguriță piper măcinat, după gust

700 g apă

20 g ulei de măsline

 

Preparare:

1.Tapetați tava Varoma cu hârtie de copt( fără a rămâne orificii neacoperite). Așezați uniform merele, pudrați cu scorțișoară și stropiți cu zeamă de lămâie. Dați deoparte.

2.Puneți în bol nuca și măcinați 5 secunde/viteza 5. Scoateți nuca din bol, dați deoparte și clătiți bolul.

4. Puneţi cartofii, ceapa, usturoiul, legumele, sarea, piperul şi apa în bolul de mixare şi fierbeţi 25 min./100°C/viteza 1.

5.Dați deoparte vasul varoma.

6.Adăugaţi în bolul de mixare untul şi pasaţi 1 min./viteza 5-10, mărind viteza treptat.

Distribuiți supa în boluri.

Scoateți capacul Varoma, presărați peste mere nuca și mierea.

Sursa @ThermomixcuDaniela

Untitled design (2).jpg