Omletă la abur cu supă cremă de dovleac plăcintar
O supă cremă colorată, parfumată ce îti servește aromele toamnei într-un bol de fericire.
Nicicând nu ați gustat o supă așa cremoasă și o omletă mai pufoasă. Datorită ghimbirului, supa cremă de dovleac este ideală în perioadele când, avem cea mai mare nevoie de întărire a sistemului imunitar.
Ingrediente:
10 gr ulei vegetal
10 gr ghimbir proaspăt
1 cătel de usturoi
400 gr pulpă de dovleac, tăiată bucăți
100 gr cartofi, tăiați cuburi
50 gr morcovi
50 gr caju crud
½ linguriță sare, sau după gust
2 prize piper măcinat
550 gr apă
5 ouă
20 gr ardei gras roșu
20 gr mazăre congelată
Preparare:
1.Tapetați tava Varoma cu hârtie de copt.
2.Punem în bolul de mixare ouăle cu un praf de sare și mixăm 10 secunde/viteza 4.
3.Turnăm compoziția în tava Varoma pregătită anterior. Presărăm deasupra cubulețe de cașcaval și mazărea.
4.Clătim și uscăm bolul de mixare.
5.Puneţi în bol uleiul, ghimbirul și usturoiul şi mărunţiţi 5 sec./viteza 5, apoi sotați 3 min./120°C/viteza 1.
6.Adăugaţi dovleacul, cartofii, morcovii, nucile caju, sarea, piperul şi apa.
Punem capacul, poziționăm vasul Varoma și gătim 20 minute/Varoma/viteza 1.
Potriviţi gustul şi serviţi fierbinte.
Sursa @ThermomixcuDaniela