top of page
YT_Header_V2.jpg
Supa crema de mazare, peste, crumble.jpg

Supă cremă de mazăre, pește cu orez și legume, crumble cu mere și pere 

Cum vi se pare să gătiți un meniu complet într-un singur proces de gătire? Cât timp ați fi petrecut gătind supa, felul principal și desertul?

Datorită funcției inteligente de gătit stratificat, cu Thermomix puteți, ca în rețeta propusă, să preparați în același timp un meniu complet și savuros pentru toată familia.

În cadrul rețetelor ghidate, asistate, Thermomix selectează automat durata de gătire, temperatura optimă și ordinea în care trebuie să puneți ingredientele.

Ingrediente:

100 gr orez alb cu bobul lung

apă, pentru înmuiat orezul

2 fileuri de pește alb, fără piele, 150-180 g fiecare (ex. merluciu, limbă de mare, biban)

sare, după gust

2 - 3 prize piper măcinat, după gust

6 roșii cherry, tăiate jumătăți

120 g mere (orice soi), cuburi (1,5 cm), fără cotor

120 g pere, cuburi (1,5 cm), fără cotor

1 lingură miere

1 lingură zeamă de lămâie

130 g morcovi, tăiați bastonașe (1 x 5 cm)

150 g buchețele de broccoli

40 g făină

20 g zahăr brun

20 g unt, nesărat sau sărat

200 g ceapă, tăiată jumătăți

1 cățel de usturoi

300 g mazăre

25 g ulei de măsline extravirgin

1/2 linguriță sare

400 g apă

 

Preparare:

1.Puneți un castron pe capacul bolului și cântăriți în el orezul. Adăugați apă cât să acopere orezul și lăsați-l deoparte, la înmuiat.

2.Presărați 1-2 prize de sare și piper pe fileurile de pește; dacă fileurile sunt subțiri, rulați-le și prindeți-le cu o scobitoare, pentru a nu se găti prea tare. Așezați fileurile de pește pe o fâșie de hârtie de copt (30 x 40 cm), adăugați roșiile cherry și presărați din nou 1-2 prize de sare. Pe o altă fâșie de hârtie de copt, (30 x 40 cm), puneți cuburile de măr și de pară și stropiți-le cu miere și zeamă de lămâie. Pliați cele două foi de hârtie de copt și închideți-le răsucind capetele, apoi așezați papiotele obținute în recipientul Varoma. Puneți deasupra tava Varoma și așezați în aceasta morcovii, iar deasupra broccoli. Dați Varoma deoparte.

3.Puneți în bol făina, zahărul brun și untul și mixați 10 sec./viteza 5. Transferați compoziția de crumble într-un castron și puneți-o deoparte.

4.Puneți în bol ceapa, usturoiul și tocați 5 sec./viteza 5, apoi adăugați mazărea, uleiul, sarea și 400 gr apă.

5.Scurgeți orezul prin coșul de înăbușire și apoi introduceți coșul de înăbușire în bol. Poziționați Varoma și gătiți 20 min./Varoma/viteza 1. În acest timp, preîncălziți cuptorul la 180°C.

Puneți Varoma acoperită deoparte, pe o tavă, pentru a păstra conținutul cald și scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei. Pasați supa 1 min./viteza 4-9, mărind viteza treptat.

Distribuiți bucățile de măr și pară fierte în aburi, împreună cu sucul rezultat, în cele 2 forme de ceramică termorezistente (cca. Ø 12 cm), presărați deasupra compoziția de crumble și coaceți la 180°C până se rumenesc, 15-20 minute.

Serviți supa ca aperitiv, continuați cu peștele cu orez și legume ca fel principal (nu uitați să scoateți scobitorile din rulourile de pește), iar ca desert serviți crumble cu fructe.

Poftă bună!

Rețetă inspirată de pe cookidoo.ch

Picture credit @ThermomixșiOana

Supa crema de mazare, peste, crumble.jpg
bottom of page