Tocană de vită gatită lent (slow cook)
Pănă și cei mai mari bucătari chefi au nevoie de ajutor atunci când trebuie să gătească corect o carne de vită.
Noi avem ca ajutor de nădejde, un Thermomix. Rezultatul final va fi un preparat ce se topește în gură și îți bucură simțurile în materie de preparate gastronomice desăvârșite.
Ingrediente
3 căței de usturoi
20 gr ulei
100 gr ceapă, tăiate în inele
1 ardei iute tăiat inele (după gust)
200 ml zeamă/supă de carne
600 gr carne de vită, tăiată cubulețe (3 cm)
50 gr pastă de roșii
2 crenguțe de cimbru proaspăt sau uscat
½ linguriță de piper
200 gr roșii, tăiate in sferturi (sau din conservă)
150 gr de apă
concentrat pastă după gust
20 gr suc de lămâie
1 linguriță concentrat de carne, de casă (pentru 0,5 l)
pătrunjel verde
Preparare
Adăugați usturoiul, ceapa și uleiul în bol, tocați 5 sec / viteza 5 și curățați pereții bolului, cu spatula.
Gătiți timp de 2 minute / 120 ° C / viteza 1.
Adăugați 200 ml zeamă/supă de carne, pasta de roșii, piperul și eventual ardei iute tăiat inele, așezați protecția împotriva stropirii pe capacul bolului de mixare și gatiți conform funcției automate High Temp (are timpul și temperatura presetate).
Adăugați crenguțele de cimbru întregi (le veți scoate la final) 600 gr carne cubulețe, roșiile, apă, suc de lămâie și concentrat pastă și gătiți lent, 4 ore și 30 minute / 95 ° C. Condimentați preparatul după gust, garnisiți cu pătrunjel proaspăt și puteți să serviți cu orez sau paste. Timpul de gătire il puteți adapta după cum vă doriți consistența ingredientelor.
Bon apetit!
Sursa: @ThermomixsiOana