Chiftele gătite lent, în sos roșu
Datorită tehnologiei de gătire lentă ce ajută la conservarea vitaminelor și la menținerea calității alimentelor, rețeta noastră este plină de savoare și te scapă de grija amestecatului în vasul de gătit.
Marele avantaj al slow cookingului este că nu trebuie să prepari ingredientele, le introduci în Thermomix și faci orice altceva, în timpul în care Thermomix prepară cina, sau prânzul, în cel mai sănătos mod posibil.
Ingrediente
60 gr parmezan, tăiat în bucăți (2 cm)
300 gr carne tocată de vită (o tocați conform instrucțiunilor din Rețetarul de Bază)
300 gr carne tocată de porc
1 linguriță de oregano uscat
¼ linguriță de piper negru măcinat
1 - 2 lingurițe de sare de mare fină, după gust
3 căței de usturoi tăiați jumătăți
20 gr ulei de măsline
200 gr ceapă, tăiată felii
50 gr vin roșu
800 gr roșii tăiate sau din conservă
50 gr piure de roșii
5 gr zahăr
Pregătirea
Vă rugăm să vă asigurați că aveți protecția de cuțit, blade cover, înainte de a începe această rețetă (vizitați site-ul nostru la secțiunea accesorii, pentru detalii).
Așezați parmezanul într-un bol și radeți 8 sec / viteza 10.
Se adaugă carnea tocată de vită, carnea de porc, oregano, piper și ½-1 linguriță de sare, după gust, apoi se amestecă 20 sec / viteză 5. Se formează amestecul în 20 de bile (aproximativ 30 g fiecare), apoi se lasă deoparte. Curățați și uscați bolul.
Adăugați usturoiul și uleiul în bolul de amestecare, apoi căliți 3 min / 120°C / viteza 1.
Adăugați ceapa, așezați protecția împotriva stropirii pe capacul bolului și gătiți High Temp conform rețetei ghidate. Se transferă într-un castron.
Introduceți blade cover. Așezați amestecul de ceapă, vinul, roșiile tocate, piureul de roșii, zahărul și restul de ½-1 linguriță de sare, după gust, în bolul de amestecare, apoi gătiți 10 min / 100°C / viteza 1.
Adăugați chiftelele, amestecați cu spatula ușor, apoi fierbeți lent 3 h / 95°C/ viteza 1. Serviți chiftelele cu sosul de roșii.
Sursa: cookidoo.international, rețetar Slow cook with Blade Cover
Picture credit: @ThermomixsiOana