Prăjitură cu mălai albastru
De data aceasta nu facem mămăligă (cu toate că Thermomix știe să o facă singur) ci facem un desert cu mălai albastru și iaurt cremos.
Prăjitură întâlnită des în zona Ardealului, această bunătate m-a surprins prin simplitatea și savoarea ei.
Ingrediente:
150 gr mălai albastru
3 ouă medii (180-190 gr)
250 gr zahăr brun/alb
160 ml ulei
500 gr iaurt gras( 10%grăsime)
180 gr făină
1 plic praf de copt
esență de vanilie
1 praf de sare
Preparare:
1. Punem mălaiul în bolul de mixare și setăm 30 secunde/viteza 10.
2. Adăugăm ouăle și zahărul și mixăm 3 minute /viteza 4.
3. Setăm 1 minut/viteza 3. Prin orificiul din capac, în timpul funcționării, adăugăm în fir subțire uleiul.
4. Adăugăm iaurtul, făina, praful de copt, sarea și esența de vanilie și mixăm 40 secunde/viteza 4.
5. Punem compoziția într-o formă dreptunghiulară de aproximativ 35/25 cm, tapetată cu hârtie de copt și coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 45-50 minute.
Sursă poză și rețetă @ThermomixCuDaniela