top of page
YT_Header_V2.jpg
Plăcintă țărănească.jpg

 

Plăcintă țărănească

Echilibrul perfect dintre cartofi, carne și condimente. Un preparat gustos ce se potrivește de minune unui prânz copios alături de o salată de muraturi sau de roșii și castraveți.

Știai ca poți face inclusiv piure de cartofi la Thermomix? Cel mai aromat piure pe care l-ai gustat vreodată, fiert în lapte, cu un strop de sare și unt aromat.

 

Ingrediente:

 

Carnea tocată

100 gr ceapă, tăiată jumătăți

20 gr pătrunjel proaspăt

30 gr unt, nesărat sau sărat

450 gr carne tocată de vită

½ linguriță sare

1 linguriță gram-masala

¼ linguriță mentă uscată

1 priză piper negru măcinat, după gust

 

Piureul de cartofi

900 g cartofi făinoși, tăiați felii (0.5 cm)

360 g lapte

1 linguriță sare

1 priză piper negru măcinat, după gust

unt, nesărat sau sărat, pentru uns forma

50 g unt, nesărat sau sărat

 

20 gr parmezan ras

20 gr unt bucăți

 

Preparare:

Carnea tocată

1. Puneţi în bol ceapa şi pătrunjelul şi tocaţi 5 sec./viteza 5. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula.

2. Adăugaţi untul şi sotați 5 min./120°C/viteza 1 fără paharul de măsurare.

3. Adăugaţi carnea de vită tocată, sarea și condimentele(gram masala, menta, piperul) și amestecaţi cu spatula pentru a desface cocoloaşele, dacă este nevoie, apoi gătiți 3 min./120°C/viteza 1. Transferaţi într-un bol şi daţi deoparte.

 

Piure de cartofi

1. Montați fluturele de amestecare. Puneţi în bolul de mixare cartofii, laptele, sarea şi piperul negru şi fierbeţi fără paharul de măsurare 25-30 min./98°C/viteza 1. Între timp, preîncălziţi cuptorul la 220°C. Ungeţi un vas termorezistent rotund şi puneţi-l deoparte.

2. Adăugaţi untul, puneţi paharul de măsurare în lăcaşul său şi reglaţi 30 sec./viteza 3.

 

Montare:

Puneţi jumătate din piureul de cartofi în vasul termorezistent, acoperiţi cu compoziţia de carne tocată, după care puneţi deasupra restul de piure de cartofi. Neteziţi suprafaţa. Presăraţi deasupra parmezanul ras şi adăugaţi bucăţele de unt.

Coaceţi 15 min. (220°C) sau până se rumeneşte.

Serviţi fierbinte.

 

Sursa cookidoo.ch cu touch@ThermomixcuDaniela 

Plăcintă țărănească.jpg
bottom of page