Orez cu spanac
Pe căt de rapid, pe atât de minunat gustos.
Vrei să eviți sa stai lângă blatul de lucru când gătești? Am rezolvat această problemă, gătește Thermomix!
Iți propun rețeta rapidă orez cu spanac, care ne oferă, mai ales în anotimpul rece, un aport semnificativ de minerale și vitamine.
Ingrediente:
150 gr ceapă, tăiată jumătăți
2 căței de usturoi sau o lingurița usturoi granulat
200 gr roșii, tăiate jumătăți sau 200 gr roșii, din conservă
60 gr ulei de măsline
400 g rorez cu bobul lung (nu prefiert)
2 lingurițe sare
1100 gr apă (poate părea mult, însă, cât se răcește, orezul mai absoarbe din lichid)
400 gr spanac (cantitate netă-stors)
Turmeric - câteva picături de ulei esențial, sau un vârf de linguriță praf, cum aveți: pentru aromă și imunitate, adăugat cu 1 minut înainte de finalizarea gătitului.
Preparere:
Puneţi ceapa, usturoiul, roşiile, spanacul şi uleiul de măsline în bolul de mixare şi tocaţi 7 sec./viteza 5, apoi sotați 5 min./120°C/viteza 1.
Marunțiți apoi, 15sec/vit 5.
Adăugaţi orezul, sarea şi apa, amestecaţi bine cu spatula şi fierbeţi 27 min./ 100°C/ viteza 1.
Serviți imediat.
Sursă foto si rețetă @ThermomixsiOana