Midii cu sos de roșii
Am ajuns să descopăr arome și savori nebănuite, să îmi bucur simțurile cu preparate ce par sofisticate, pe care nu le găteam acasă în mod obișnuit, pentru că, fie nu aveam timp, fie nu îmi ieșeau la fel de bune ca la restaurant.
Ei bine, cu ajutorul Thermomix am mutat restaurantul la mine acasă și am devenit un expert în preparate cu fructe de mare.
Preferatele mele, midiile, cu sos de roșii și patrunjel din belșug, le consumăm în familie destul de des, de când am descoperit rețeta la Thermomix.
Trebuie doar să țineți cont că, midiile proaspete (vii) sunt cele mai savuroase și mai aromate.
Ingrediete:
3 căței de usturoi
100 gr ceapă, tăiată jumătăți
150 gr ardei gras roșu, tăiat bucăți
50 gr ulei de măsline
400 gr roșii cuburi, din conservă, scurse
½ legătură de pătrunjel tocat
sare și piper după gust
¼ condiment gram masala
1000 gr midii proaspete, curățate
Preparare:
1.Puneți în bol usturoiul, ceapa, ardeiul gras roșu și mărunțiți 5 secunde/viteza 5. Curățați pereții bolului cu spatula.
2.Adăugați uleiul de măsline, roșiile scurse, jumătate din cantitatea de pătrunjel , sarea, piperul, gram masala și gătiți 17 minute/ 100°C/viteza 2.
3.Distribuiți midiile în Varoma, poziționați Varoma și gătiți în abur 10 minute/ Varoma/ viteza 1.
Transferați midiile într-un vas pentru servit. Turnați deasupra sosul de roșii, presărați restul de pătrunjel tocat și serviți imediat.
Poftă bună!
Sursa cookidoo.ch