top of page
YT_Header_V2.jpg
Pate medieteranean.jpg

 

Pate mediteranean

Gata în fix 1 minut, sățios și plin de nutrienți, vitamine și grăsimi sănătoase, acest pate, servit alături de o felie de pâine integrală sau pe felii de morcovi și castraveți, poate înlocui cu succes o gustare sau chiar un mic dejun sănătos.

Ingrediente:

200 gr caju crud

150 gr semințe de floarea soarelui (puse la hidratat în apă pentru minim 8 ore)

200 gr măsline verzi fără sâmburi (pot fi și verzi cu ardei)

1 cățel de usturoi

1 priză oregano uscat

1 ardei kapia copt (opțional dar iese mai bun )

1 lingură zeamă de lămâie

130 gr apă

 

Preparare:

Puneți în bolul de mixare toate ingredientele (semințele de floarea soarelui le scurgem de apă) și mixăm 1 minut / viteza 10 (ne ajutăm de spatula de amestecare).

Dacă este necesar mai adăugăm pânâ la 30 gr apă (în funcție de cum vrem să fie consistența).

 

Poftă bună!

Foto credit @ThermomixcuDaniela

Pate medieteranean.jpg
bottom of page