Pate mediteranean
Gata în fix 1 minut, sățios și plin de nutrienți, vitamine și grăsimi sănătoase, acest pate, servit alături de o felie de pâine integrală sau pe felii de morcovi și castraveți, poate înlocui cu succes o gustare sau chiar un mic dejun sănătos.
Ingrediente:
200 gr caju crud
150 gr semințe de floarea soarelui (puse la hidratat în apă pentru minim 8 ore)
200 gr măsline verzi fără sâmburi (pot fi și verzi cu ardei)
1 cățel de usturoi
1 priză oregano uscat
1 ardei kapia copt (opțional dar iese mai bun )
1 lingură zeamă de lămâie
130 gr apă
Preparare:
Puneți în bolul de mixare toate ingredientele (semințele de floarea soarelui le scurgem de apă) și mixăm 1 minut / viteza 10 (ne ajutăm de spatula de amestecare).
Dacă este necesar mai adăugăm pânâ la 30 gr apă (în funcție de cum vrem să fie consistența).
Poftă bună!
Foto credit @ThermomixcuDaniela