top of page
YT_Header_V2.jpg
carbonara.jpg

Paste carbonara

Cunoscute în întrega lume și prezente în toate meniurile restaurantelor italiene, rețeta originală de paste carbonara nu conține smântână așa cum ne așteptam. 

Realizată din ingrediente simple și ușor accesibile, această rețetă este foarte apreciată și la noi, de cele mai multe ori, alături de un pahar de vin bun.

Ingrediente:
200 gr slănină sau kaiser sau șuncă, tăiate fâșii
800 gr de apă
150 gr smântână lichidă grasime minim 30% 
2 vârfuri de sare, pentru a se regla după gust
1 vârf de piper măcinat, pentru a se regla după gust
400 gr paste uscate, cum ar fi spaghete sau linguine
2 gălbenușuri de ou
100 gr brânză, rasă
10 crenguțe de arpagic proaspăt, tocat (sau mărar, pătrunjel, busuioc proaspăt)

Pregătirea:
Așezați șunca în bolul de mixare și rumeniți 8 min / 120 ° C / viteza 1, fără pahar de măsurare.
Adăugați apa, smântâna, sarea și piperul. Se amestecă cu spatula, răzuind fundul vasului și încălzind 8 min / Varoma / viteza 1.
Scoateți paharul de măsurare și adăugați spaghetele prin orificiul din capac, apoi gătiți exact intervalul de timp indicat pe eticheta pachetului de paste ....minute / 100 ° C /  viteza linguriță, fără paharul de măsurare. După 3 minute, apăsați pastele astfel încât să se încadreze complet în bol.
Se transferă într-un vas mare de servire și se adaugă gălbenușurile, apoi se amestecă ușor cu spatula. Se servește imediat cu brânză rasă și arpagic tocat.

Tips & tricks :
La pasul 2, dacă pastele nu sunt gătite suficient pe placul dvs., extindeți timpul de gătit cu 2 min / 100 ° C / viteza linguriță. De preferință, utilizați paste semi-integrale sau integrale de grâu pentru o prindere mai bună, acestea fiind, de asemenea, mai ușor de reîncălzit.

 

Sursa cookidoo.ch cu touch @ThermimixsiOana

carbonara.jpg
bottom of page