top of page
YT_Header_V2.jpg
aluat paste logo.jpg

Aluat pentru paste

Nu este un secret că cele mai bune paste sunt cele proaspete, făcute în casă. Cu ajutorul Thermomix scăpați de grija frământatului și aveți gata, un aluat perfect ca textură, în doar 2 minute.

 

Ingrediente:

200 gr făină, plus pentru pudrat suprafața de lucru

2 ouă ( de 53-63 gr)

1 lingură ulei de măsline extravirgin

apă

sare

 

Preparare:

1. Puneţi în bol făina, ouăle şi uleiul de măsline şi frământaţi 2 min. / funcția framantare automata. Aluatul va avea aspect fărâmicios. Faceţi o minge din aluat, înfăşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l la odihnă minimum 15 minute.

2. Pe suprafaţa de lucru pudrată cu făină, întindeţi o foaie subţire de aluat (2-3 mm) de formă dreptunghiulară, fie cu sucitorul, fie cu ajutorul unei maşini de făcut paste. Pudraţi uşor foaia cu făină, pentru a evita lipirea ei. Tăiaţi aluatul în forma dorită, în funcție de tipul de paste pe care urmează să îl pregătiţi: Lasagne sau ravioli: tăiaţi dreptunghiuri (aprox. 20 x 10 cm). Tagliatelle: Tăiați fâșii (2 cm x max. 30 cm). Farfalle: tăiaţi dreptunghiuri mici (2 x 5 cm) şi strângeţi-le la mijloc pentru a le da formă de fundiţă.

3. Fierbeţi pastele în multă apă cu sare (aproximativ 1 linguriţă de sare la litrul de apă), timp de 3-4 minute, în funcţie de forma şi grosimea pastelor. Serviţi fierbinţi, cu sosul preferat.

 

Indicaţii si recomandări:

- Serviţi pastele drept garnitură sau ca fel principal cu sos de roşii, pesto sau alt sos preferat.
- Întindeţi cantităţi mici de aluat şi acoperiţi restul cu un şervet de bucătărie umezit, pentru a împiedica uscarea lui.
- Pentru rezultate optime, după ce aţi întins şi aţi tăiat aluatul, lăsaţi pastele să se usuce 1-2 ore pe un șervet pudrat cu făină.

- Aluat pentru paste verzi: în reţeta de bază, adăugaţi 100 g făină şi 70 g frunze de spanac (proaspete, spălate şi zvântate; sau congelate, dezgheţate şi scurse de apă). Puneţi 300 g făină şi frunzele de spanac în bol şi mixaţi 20 sec./viteza 9. Adăugaţi ouăle şi uleiul, apoi frământaţi 2 min/ frământare.
- Aluat pentru paste roșii, fără ou: în loc de 2 ouă, folosiţi 100 g suc de roşii şi procedaţi conform instrucţiunilor din reţetă.

- Pentru a mări cantitatea de aluat, adăugaţi 1 ou la fiecare 100 g făină în plus. Cantitatea maximă ce poate fi preparată odată este de 500 g făină şi 5 ouă. Măriţi timpul de frământare la 3 minute.

 

Sursa: Cookidoo.ch

aluat paste logo.jpg
bottom of page