Orez cu roșii
Cât de bine este să stai relaxat și cât timp savurezi un pahar de vin pe canapea sau pe terasă, din bucătăria ta, să vină un miros minunat de mâncare proaspăt gătită?
Ador aroma roșiilor și vă recomand să incercați această rețetă simplă, rapidă, savuroasă și ușor de făcut. Tot ce trebuie să faceți este să puneți ingredientele în bol și să vă bucurați de roadele naturii.
Ingrediente:
150 gr ceapă, tăiată jumătăți
2 căței de usturoi
200 gr roșii, tăiate jumătăți
sau 200 g roșii, din conservă
50 gr ulei de măsline
400 gr orez cu bobul lung (nu prefiert)
2 lingurițe sare
1200 gr apă
Preparare:
Puneţi ceapa, usturoiul, roşiile şi uleiul de măsline în bolul de mixare şi tocaţi 5 sec /viteza 5, apoi sotați 5 min / 120°C / viteza 1.
Adăugaţi orezul, sarea şi apa, amestecaţi bine cu spatula şi fierbeţi 17 min / 100°C /viteza 1.
Serviți imediat.
Sursa cookidoo.ch cu touch @ThermomixsiOana
Pics credit: @ThermomixsiOana