YT_Header_V2.jpg
poza orez cu rosii.jpg

 

Orez cu roșii

Cât de bine este să stai relaxat și cât timp savurezi un pahar de vin pe canapea sau pe terasă, din bucătăria ta, să vină un miros minunat de mâncare proaspăt gătită?

Ador aroma roșiilor și vă recomand să incercați această rețetă simplă, rapidă, savuroasă și ușor de făcut. Tot ce trebuie să faceți este să puneți ingredientele în bol și să vă bucurați de roadele naturii.

Ingrediente:

150 gr ceapă, tăiată jumătăți

2 căței de usturoi

200 gr roșii, tăiate jumătăți

sau 200 g roșii, din conservă

50 gr ulei de măsline

400 gr orez cu bobul lung (nu prefiert)

2 lingurițe sare

1200 gr apă

 

Preparare:

Puneţi ceapa, usturoiul, roşiile şi uleiul de măsline în bolul de mixare şi tocaţi 5 sec /viteza 5, apoi sotați 5 min / 120°C / viteza 1.

Adăugaţi orezul, sarea şi apa, amestecaţi bine cu spatula şi fierbeţi 17 min / 100°C  /viteza 1.

Serviți imediat.

 

Sursa cookidoo.ch cu touch @ThermomixsiOana

Pics credit: @ThermomixsiOana

poza orez cu rosii.jpg