YT_Header_V2.jpg
mousse de ciocolata.jpg

Mousse de ciocolată cu aromă de turtă dulce

Acest desert a fost creat special pentru iubitorii de ciocolată și deserturi fine. Este cel mai apreciat și savurat desert de către francezi.

Foarte important pentru reușita preparatului este ciocolata cu un procent mare de cacao și temperatura de topire a acesteia, ce nu trebuie să depăseasca 50 grade. Faptul că Thermomix ne ajută în temperarea ciocolatei, este un mare avantaj în prepararea  acestui festin culinar!

 

Ingrediente:

200 gr ciocolată amăruie ( min 70 % cacao)

40 gr zahăr

¼ linguriță scorțișoară

¼ linguriță ghimbir măcinat

un vărf de linguriță cuișoare măcinate

100 gr frișcă lichidă( min. 30 % grăsime)

4 ouă, separate

1 praf de sare

 

Preparare:

1. Puneţi zahărul în bolul de mixare şi pulverizaţi 10 sec. / viteza 10. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula.

2. Adăugaţi ciocolata amăruie, condimentele, frişca lichidă şi topiţi 4 min. / 50°C / viteza 2.

3. Adăugaţi gălbenuşurile în bol şi mixaţi 15 sec. / viteza 4.

4. Transferaţi amestecul într-un castron de mărime medie şi puneţi deoparte.

Spălaţi şi ștergeți bine bolul de mixare.

5. Montați fluturele de amestecare. Puneţi în bol albuşurile şi sarea şi bateţi 3 min./viteza 3.5 sau până se întăresc.

Scoateți fluturele de amestecare și puneţi albuşurile bătute peste amestecul de ciocolată şi încorporaţi delicat cu ajutorul spatulei. Turnaţi în 6 pahare de desert şi puneţi în frigider minimum 2/3 ore înainte de a servi.

Poftă bună!

Sursa cookidoo.ch 

mousse de ciocolata.jpg