Lipii libaneze
Vă propunem varianta lipiilor făcute rapid, la tigaie, moi, elastice, numai bune de împachetat sandvișul preferat.
Cu ajutorul funcției de fământare, aveți gata un aluat pufos și delicios, în doar 3 minute.
Dacă sunt depozitate în frigider, aceste lipii rămân la fel de moi și proaspete pentru 3, 4 zile.
Ingrediente:
500 gr făină albă
270 gr apă
30 gr ulei de măsline
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
1 plic praf de copt
Preparare:
1. Puneți în bolul de mixare apa, zahărul și drojdia și încălziți 2 minute / 37grade / viteza 2.
2. Adăugăm restul ingredientelor și frământăm 3 minute/ frământare.
3. Lăsăm la dospit 15-30 minute, până aluatul își dublează volumul.
Pudrăm cu făină blatul de lucru. Din aluat formăm 10 bile, pe care le întindem cât mai subțire cu ajutorul unui sucitor.
Coacem lipiile într-o tigaie antiaderentă ( focul mediu spre mare) câte 1 maxim 2 minute pe fiecare parte.
Poftă bună!
Sursă poză și text @ThermomixCuDaniela