Crumble cu mere
Un desert îndrăgit și popular în întreaga lume, crumble-ul are la bază un strat de mere și o crustă exterioară crocantă.
Slab caloric, este potrivit ca și gustare, în orice moment al zilei.
Vă plac nucile mărunțite? Nimic mai simplu cu Thermomix. Puteți adăuga peste stratul de mere, 20-30 gr nuci mărunțite, timp de 4 secunde / viteza 5, la Thermomix.
Ingrediente:
600 gr mere curățate și tăiate cuburi
2 linguri zeamă de lămâie
2 linguri miere
100 g făină
40 g zahăr brun
50 g unt, nesărat sau sărat
Preparare:
1. Tapetați tava Varoma cu hârtie de copt și distirbuiți uniform merele. Stopiți-le cu zeama de lămâie și mierea.
2. Puneți în bolul de mixare faina, zahărul și untul și mixați 10 secunde / viteza 5. Transferați compozitia de crumble într-un castron și dați deoparte.
3. Puneți în bolul de mixare 250 g apă. Puneți capacul, așezati tava Varoma si gătiti 20 minute / varoma / viteza1.
4. Ungeți o formă rotundă, termorezistentă cu unt. Distribuiți în formă merele coapte la abur și sucul rezultat, presărați deasupra compoziția de crumble și coaceți la 180°C până se rumenesc, aproximativ 20 minute.
Puteți servi fierbinte cu înghetată de valilie.
Poftă bună!
Sursa cookidoo.ch