Pancake fără gluten
A savura un desert fără gluten, care să fie fără zahăr și gustos, este o adevărată provocare.
Faptul că pot cântări, amesteca și frământa într-un singur bol, iar preparatul final iese perfect de fiecare dată, m-a ajutat să scap de un stres în plus în bucătărie.
Rețeta propusă vă va ajuta să scăpați de pofta de dulce și vă va încânta papilele gustative.
Ingrediente:
100 gr albușuri
125 gr iaurt grecesc (10% grăsime)
25 gr miere
10 gr ulei de porumb
80 gr făină de orez
¼ scorțișoară (opțional)
1 vârf linguriță de bicarbonat de sodiu
unt după gust
Preparare:
1.Puneți albușurile în bolul de mixare și amestecați 30 secunde/ viteza 5.
2.Adăugați iaurtul grecesc, mierea, scorțișoara și uleiul de porumb, amestecați 30 sec / viteză. 5.
3.Adăugați făina de orez și bicarbonatul de sodiu, frământați: 1 min / viteză 6. Transferați aluatul într-un castron.
3.Încălziți o tigae antiaderentă (Ø 20 cm) la foc mediu, apoi ungeți-o ușor cu unt și uscați-o cu hârtie absorbantă.
4.Se toarnă aluat în tigaia fierbinte( la foc mediu) și se coace aproximativ 2 minute sau până se formează bule.
Cu o spatulă, întoarceți clătita și mai coaceți încă 2-3 minute. Aranjați clătitele pe o farfurie plată și acoperiți-le cu o cârpă de bumbac pentru a le menține calde.
Serviți după preferința simple, cu miere sau gem.
Poftă bună!
Sursa: cookidoo.ch cu touch @ThermomixcuDaniela