YT_Header_V2.jpg
pancake.PNG

 

Pancake fără gluten

A savura un desert fără gluten, care să fie fără zahăr și gustos, este o adevărată provocare.

Faptul că pot cântări, amesteca și frământa într-un singur bol, iar preparatul final iese perfect de fiecare dată, m-a ajutat să scap de un stres în plus în bucătărie.

Rețeta propusă vă va ajuta să scăpați de pofta de dulce și vă va încânta papilele gustative. 

Ingrediente:

100 gr albușuri

125 gr iaurt grecesc (10% grăsime)

25 gr miere

10 gr ulei de porumb

80 gr făină de orez

¼ scorțișoară (opțional)

1 vârf linguriță de bicarbonat de sodiu

unt după gust

 

Preparare:

1.Puneți albușurile în bolul de mixare și amestecați 30 secunde/ viteza  5.

2.Adăugați iaurtul grecesc, mierea, scorțișoara și uleiul de porumb, amestecați 30 sec / viteză. 5.

3.Adăugați făina de orez și bicarbonatul de sodiu, frământați: 1 min / viteză 6. Transferați aluatul într-un castron.

3.Încălziți o tigae antiaderentă (Ø 20 cm) la foc mediu, apoi ungeți-o ușor cu unt și uscați-o cu hârtie absorbantă.

4.Se toarnă aluat în tigaia fierbinte( la foc mediu) și se coace aproximativ 2 minute sau până se formează bule.

Cu o spatulă, întoarceți clătita și mai coaceți încă 2-3 minute. Aranjați clătitele pe o farfurie plată și acoperiți-le cu o cârpă de bumbac pentru a le menține calde.

Serviți după preferința simple, cu miere sau gem.

 

Poftă bună!

 

Sursa: cookidoo.ch cu touch @ThermomixcuDaniela

pancake.PNG