
Piure de morcovi
Piureul de morcovi este printre primele alimente solide pe care le primește bebelușul. Este potrivit vârstei de 4-6 luni. Indicat a se servi la o temperatură de 37 grade.
Ingrediente:
150 gr morcovi, tăiați bucăți(2 cm)
300 gr apă
1-2 lingurițe ulei de măsline sau unt
Preparare:
1. Puneți în bol morcovii și mărunțiți 3 secunde/viteza 5.
Transferați în coșul de înăbușire.
2. Turnați apa în bol, introduceți coșul de înăbușire și fierbeți 20 minute/Varoma/viteza 1.
3. Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei.
4. Lăsați în bolul de mixare 100 g apa(din fiertură), adăugați morcovii fierți, uleiul de măsline, apoi pasați: 30 secunde/ viteza 10.
Foarte important este să controlați de fiecare dată temperatura preparatului înainte de a o servi copilului.
Sursa cookidoo.international
