top of page
YT_Header_V2.jpg
piure de dovlecel si morcov.jpg

Piure de morcovi, cartofi și dovlecei

Potrivit pentru vârsta de 4-6 luni, este recomandat de către nutriționiști a se oferi bebelușului, după ce fiecare aliment a fost deja introdus în alimentație.​

Ingrediente:

50 gr morcovi, tăiați bucăți(2 cm)

50 gr cartofi, tăiați cubulețe( 2 cm)

20 gr dovlecel, tăiat cubulețe( 2/3 cm)

300 gr apă

1-2 lingurițe ulei de măsline sau unt

 

Preparare:

1. Puneți în bol morcovii și cartofii, apoi mărunțiți 3 secunde/ viteza 5.

Transferați  în coșul de înăbușire legumele tocate și dovlecelul.

2. Turnați apa în bol, introduceți coșul de înăbușire și fierbeți: 20 minute/Varoma/viteza 1.

3. Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei și puneți deoparte legumele, într-un castron.

4. Lăsați în bolul de mixare 80 g apă( din fiertură), adăugați legumele, uleiul de măsline, apoi pasați 30 secunde/viteza 10.

Foarte important este să controlați de fiecare dată temperatura preparatului înainte de a o servi copilului.

Sursa cookidoo.international

piure de dovlecel si morcov.jpg
bottom of page