top of page
YT_Header_V2.jpg
fursecuri unt de arahide.jpg

 

Fursecuri cu unt de arahide

Aluatul perfect, miros irezistibil în bucătărie, economie de timp și bani. Așa traduc eu această rețetă.

Știai că poți face la Thermomix inclusiv untul vegetal din arahide, caju sau migdale în mai puțin de 5 minute?

Ingrediente:

130 gr zahăr, plus pentru pudrat

85 gr zahăr brun

140 gr unt de arahide

115 gr unt nesărat, în bucăți, la temperatura camerei

1 ou mare

1 linguriță extract de vanilie sau esența de migdale

227g făină

½ linguriță praf de copt

½ linguriță bicarbonat de sodiu

¼ linguriță sare

⅛ linguriță scorțișoară măcinată (opțional)

gem (de ex. căpșuni, struguri), pentru a umple fursecurile

 

Preparare:

1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade. Căptușiți 2-3 tăvi, cu foi de copt și puneți-le deoparte.

Puneți zahărul, zahărul brun, untul de arahide și untul în bolul de mixare și amestecați 1 min / viteză 3,5. Curățați pereții bolului cu spatula.

2. Adaugați oul și vanilia și anestecați 1 min / viteză 3,5. Curățați pereții bolului cu spatula.

3. Se adaugă făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare și scorțișoară și se amestecă 10 sec / viteză 4.5. Curațați pereții bolului cu spatula și amestecați încă 10 sec / viteza 4.5.

4. Formați cam 45 de bile (14g) și rostogoliți-le prin zahăr. Apoi le așezați la 2 cm distanță pe foile de copt pregătite și coaceți 6-8 minute (180 grade, fără ventilație).

Scoateți cu grijă tava din cuptor și faceți o mică adâncitură în mijlocul fiecărui fursec, folosind capătul mânerului unei linguri de lemn sau o lingurița rotunjită. Coaceți încă 6-8 minute (180 grade fără ventilație). Umpleți cu grijă adâncitura din fursec, cu o lingură mică de gem și lăsați să se răcească în tavă înainte de servire.

Serviti cu poftă și plăcere.

 

Sursa @ThermimixsiOana

fursecuri unt de arahide.jpg
bottom of page