YT_Header_V2.jpg
ciocolata de casa.jpg

 

Ciocolată de casă

Cea mai bună ciocolată, este cea făcută în casă, cu drag și iubire. Desertul mult îndrăgit al copilăriei pentru mulți dintre noi, este acum și mai ușor de făcut, cu Thermomix.

Știai că poti măcina și topi ciocolata, simplu și rapid cu Thermomix? Temperatura controlată permite topirea corectă a ciocolatei la temperaturi de 40-50 grade și nu trebuie să îti faci griji că ai putea să o arzi.

Ingrediente:

100 g alune de pădure, decojite sau nedecojite(eu am folosit alune coapte și am sărit pașii cu cuptorul)

60 g zahăr

1 linguriță zahăr vanilat

20 - 30 g cacao pudră

120 g lapte

100g lapte praf(am folosit și din soia)

200 g ciocolată cu lapte, tăiată bucăți

60g unt de arahide în loc de 60 g ulei de arahide (opțional)

sau 60 g ulei de floarea soarelui (opțional)

 

Preparare: 

1. Preîncălziţi cuptorul la 160°C. Prăjiţi alunele într-o tavă timp de 10 minute şi lăsaţi-le puţin să se răcească. Daca aveți alune prăjite sau coapte, săriți pasul.

2. Puneţi zahărul şi zahărul vanilat în bol şi măcinaţi 20 secunde/ viteza 10.

3. Adăugaţi alunele prăjite şi pudra de cacao şi măcinaţi 20 secunde/ viteza 10. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula.

4. Adăugaţi laptele, laptele praf şi încălziţi 4 min./100°C/viteza 4, apoi pasați 2 min./viteza 10. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula.

5. Adăugaţi ciocolata cu lapte şi uleiul de arahide/untul de arahide şi topiţi 3 minute/50°C/viteza 3.

6. Transferaţi într-un borcan sterilizat şi închis ermetic. Lăsaţi crema să se răcească, apoi serviţi sau păstraţi-o în frigider.

Eu am dublat cantitățile și am pus într-o tavă mai mică de prăjituri, am lăsat la rece câteva ore și apoi am tăiat cubulețe.

Poate fi ținută și la congelator, temporar.

 

Sursa @ThermimixsiOana

ciocolata de casa.jpg