Brioșe cu ciocolată, morcovi și curmale
Știai că poți măcina semințele de floarea soarelui, migdalele sau chiar mac, la Thermomix?
Este extraordinar să poți obține în doar 1 minut, făină de migdale sau de nuci!
Brioșele sunt printre cele mai simple, dar spectaculoase deserturi rapide, pe care, cu toții, le facem destul de des.
Varianta propusă în acest articol, este sănatoasă potrivită pentru copii și deopotrivă pentru adulți, delicioasă, cu ingrediente ce aduc un aport semificativ și vitamine în mod natural.
Curmalele dau o dulceață naturală acestor brioșe, plus că sunt o sursă bogată de fibre (chiar mai mare decât spanacul) și potasiu (de două ori mai mult decât bananele). Sunt, de asemenea, o sursă de magneziu, calciu, fier și vitamina B6.
Ingrediente:
• 80 gr semințe de floarea-soarelui
• 200 gr morcovi, curățați și tăiați în bucăți
• 100 gr curmale
• 2 ouă
• 60 gr lapte
• 2 linguri zahăr de cocos
• 120 gr ulei de măsline extravirgin (vezi sfaturi)
• 170 gr făină integrală
• 20 gr cacao
• 2 lingurițe praf de copt
• 70 gr picături de ciocolată neagră
Pregătire:
1. Preîncălziți cuptorul la 160°C. Pregătiți o tavă de brioșe cu 12 găuri ( opțional puneți hârtii pentru brioșe, sau ungeți cu unt marginile formei de brioșe).
2. Puneți 60 gr de semințe de floarea-soarelui în bolul de mixare și măcinați 10 sec./ viteza 8. Curățați pereții bolului de mixare cu spatula.
3. Adăugați morcovii și curmalele, apoi tocați 12 sec./ viteza 6
4. Adăugați ouăle, laptele, zahărul și uleiul, apoi amestecați 6 sec./ viteza 4.
5. Adăugați făina, cacao, praful de copt și picăturile de ciocolată, apoi amestecați 30 sec./ sens antiorar / viteza 3. Dacă ingredientele nu s-au amesteat bine, mai amestecați puțin cu spatula. Împărțiți amestecul în mod egal în forma de brioșe și ornați cu restul de semințe de floarea soarelui. Coaceți timp de 30 de minute (160°C). Se transferă pe un grătar pentru a se răci complet, înainte de servire.
Poftă bună!
Foto credit @ThermomixcuDaniela