
Cheesecake fără coacere
Nu trebuie să fii Master Chef să prepari un cheesecake reușit, de fiecare dată. Thermomix îți este alături și te ajută mereu să obții aceeași textură, gust și savoare.
Este fin, cremos, aromat și este cel mai iubit și popular desert cu brânză în Statele Unite.
Scorțișoara dă o notă și savoare aparte, acestui desert. La fel de bine puteți adăuga mentă sau esență de portocale.
Ingrediente:
200 gr biscuiți digestivi
80 gr unt nesărat, moale
¼ linguriță scorțișoară
200 gr apă
90 gr gelatină (pentru 500 gr lichid)
400 gr brânză cremă
200 gr frișcă lichidă, 35% grăsime
50 gr zahăr
Preparare:
1.Puneţi biscuiţii în bolul de mixare şi mărunţiţi 5 sec. / viteza 10.
2.Adăugaţi untul, scorțisoara şi mixaţi 5 sec. / viteza 5.
3.Tapetați cu hărtie de copt o formă rotundă, cu fund detașabil. Repartizaţi în aceasta, uniform, amestecul de biscuiți și cu ajutorul unei linguri sau cu mâinile, presaţi pentru a obţine un strat compact și uniform. Puneţi tava în frigider. Spălaţi bolul.
4. Urmați instrucțiunile de preparare ale gelatinei.
Adăugaţi în bolul de mixare gelatina, brânza cremă, frişca lichidă şi zahărul şi mixaţi 20 sec. / viteza 5.
Scoateţi forma cu biscuiți din frigider şi transferaţi conţinutul bolului de mixare în aceasta. Puneţi la rece, în frigider, până când prăjitura se întăreşte (aprox. 4/5 ore).
Poftă bună!
Sursa cookidoo.ch cu touch @ThermomixcuDaniela
