top of page
YT_Header_V2.jpg
cheesecake.jpg

Cheesecake  fără coacere

Nu trebuie să fii Master Chef să prepari un cheesecake reușit, de fiecare dată. Thermomix îți este alături și te ajută mereu să obții aceeași textură, gust și savoare.

Este fin, cremos, aromat și este cel mai iubit și popular desert cu brânză în Statele Unite.

Scorțișoara dă o notă și savoare aparte, acestui desert. La fel de bine puteți adăuga mentă sau esență de portocale.

Ingrediente:

200 gr biscuiți digestivi

80 gr unt nesărat, moale

¼ linguriță scorțișoară

200 gr apă

90 gr gelatină (pentru 500 gr lichid)

400 gr brânză cremă

200 gr frișcă lichidă, 35% grăsime

50 gr zahăr

 

Preparare:

1.Puneţi biscuiţii în bolul de mixare şi mărunţiţi 5 sec. / viteza 10.

2.Adăugaţi untul, scorțisoara şi mixaţi 5 sec. / viteza 5.

3.Tapetați cu hărtie de copt o formă rotundă, cu fund detașabil. Repartizaţi în aceasta, uniform, amestecul de biscuiți și cu ajutorul unei linguri sau cu mâinile, presaţi pentru a obţine un strat compact și uniform. Puneţi tava în frigider. Spălaţi bolul.

4. Urmați instrucțiunile de preparare ale gelatinei.

Adăugaţi în bolul de mixare gelatina, brânza cremă, frişca lichidă şi zahărul şi mixaţi 20 sec. / viteza 5.

Scoateţi forma cu biscuiți din frigider şi transferaţi conţinutul bolului de mixare în aceasta. Puneţi la rece, în frigider, până când prăjitura se întăreşte (aprox. 4/5 ore).

 

Poftă bună!

Sursa cookidoo.ch cu touch @ThermomixcuDaniela

cheesecake.jpg
bottom of page