Brownie cu fasole roșie și nucă
V-ați gândit vreodată să folosiți anumite ingrediente, pe care le considerați bune doar în mâncăruri sărate, într-un desert inedit, ciocolatos și super sănătos, adorat chiar și de copii?
Și nu, nu trebuie să vă faceți griji că nu va ieși gustos sau că murdăriți jumătate de bucătărie, topind ciocolata.
Ingrediente:
350 gr fasole roșie din conservă (2 cutii)
100 gr ciocolată neagră (min 70% cacao)
80 gr zahăr de cocos (sau green sugar care are 0 calorii)
60 gr ulei de cocos
3 ouă
30 gr cacao (sau carob)
1 praf de sare
1 praf de copt
80 gr nucă (tocată grosier)
20 gr cacao nibs (opțional) sau picături de ciocolată
Preparare:
1.Preâncălzim cuptorul la 160-170 grade. Pregătim și tapetăm cu hârtie de copt o tavă de tort cu diametrul de aprox. 24 cm.
2.Punem ciocolata în bol și mixăm 10 sec/vit. 7.
3.Topim ciocolata 2 min/55 grade/vit. 2.
4.Adăugăm fasolea (scursă bine de lichid), uleiul de cocos, ouăle, cacao, sare și zahărul de cocos. Apoi mixăm 4-5 minute/viteza 6.
5.Adăugăm praful de copt, 70 gr nucă, picăturile de ciocolată și amestecăm 20 sec/vit 4.
6.Transferăm aluatul în forma de tort pregătită, nivelăm dacă este necesar și distribuim deasupra, uniform restul de nucă.
7.Coacem aproximativ 30-35 min (în funcție de cuptor).
Poftă bună!
Sursa: @ThermomixcuDaniela