Pulpe de pui cu orez și sos de ardei roșu
Ingrediente:
Pulpe de pui în sos de ardei
3 căței de usturoi
20 gr ulei de măsline
200 gr ceapă tăiată solzi
150 gr roșii tăiate cubulețe
300 gr ardei gras roșu tăiat bucăți
10 gr zahăr
10 gr patrunjel tocat
20 gr oțet
1 ½ linguriță oregano uscat
1 linguriță boia
¼ boia afumată( opțional)
¼ linguriță piper
800 gr pulpe de pui dezosate și curățate de piele
½ cub delicat( pentru 0.5 l) sau 1 linguriță cu vărf concentrat pastă de legume
250 gr apă
1 lingurița sare
Orez
600 gr apă
1 linguriță sare
300 gr orez cu bobul lung
1 lămâie tăiată sferturi pentru servit
Preparare:
Puiul
1.Puneți usturoiul și uleiul în bolul de mixare și căliți 3 minute/ 120 grade/ viteza 1.
2.Adăugați ceapa, așezați protecția antistropi pe capacul bolului de mixare, apoi sotati utilizând funcția temperatură înaltă. Puneți paharul de măsurare apoi tocați 5 sec / viteza 4.
3.Adăugați roșii, ardei, zahăr, pătrunjel, oțet, boia (plus boia afumată), oregano și piper, apoi folosinf funcția de amestecare, setați 30 secunde. Se transferă într-un castron mare, se lasă să se răcească 5 minute, apoi se adaugă pulpele de pui. Se amestecă bine și se lasă la marinat cel puțin 30 de minute.
3. Introduceți blade cover(protecția de cuțit). Așezați puiul cu marinata( sos), apa și sarea în bolul de mixare, apoi gătiți lent slow cook / 3 h 30 min / 95 ° C. Se transferă într-un vas de servit și se păstrează la cald. Scoateți blade cover.
Orezul
Așezați apa, sarea și 400 gr sos din marinata de pui în bolul de mixare. Introduceți coșul de înăbușire, cântăriți orezul, apoi gătiți 25-30 min / 100 ° C / viteza 4. Transferați într-un vas și serviți pulpele de pui cu orezul și bucăți de lămâie.
Poftă bună!