YT_Header_V2.jpg
Pulpe de pui cu orez și sos de ardei roș

 

Pulpe de pui cu orez și sos de ardei roșu

Ingrediente:

Pulpe de pui în sos de ardei

3 căței de usturoi

20 gr ulei de măsline

200 gr ceapă tăiată solzi

150 gr roșii tăiate cubulețe

300 gr ardei gras roșu tăiat bucăți

10 gr zahăr

10 gr patrunjel tocat

20 gr oțet

1 ½ linguriță oregano uscat

1 linguriță boia

¼ boia afumată( opțional)

¼ linguriță piper

800 gr pulpe de pui dezosate și curățate de piele

½ cub delicat( pentru 0.5 l) sau 1 linguriță cu vărf concentrat pastă de legume

250 gr apă

1 lingurița sare

Orez

600 gr apă

1 linguriță sare

300 gr orez cu bobul lung

1 lămâie tăiată sferturi pentru servit

Preparare:

Puiul

1.Puneți usturoiul și uleiul în bolul de mixare și căliți 3 minute/ 120 grade/ viteza 1.

2.Adăugați ceapa, așezați protecția antistropi pe capacul bolului de mixare, apoi sotati utilizând funcția temperatură înaltă. Puneți paharul de măsurare apoi tocați 5 sec / viteza 4.

3.Adăugați roșii, ardei, zahăr, pătrunjel, oțet, boia (plus boia afumată), oregano și piper, apoi folosinf funcția de amestecare, setați 30 secunde. Se transferă într-un castron mare, se lasă să se răcească 5 minute, apoi se adaugă pulpele de pui. Se amestecă bine și se lasă la marinat cel puțin 30 de minute.

3. Introduceți blade cover(protecția de cuțit). Așezați puiul cu marinata( sos), apa și sarea în bolul de mixare, apoi gătiți lent  slow cook / 3 h 30 min / 95 ° C. Se transferă într-un vas de servit și se păstrează la cald. Scoateți blade cover.

Orezul

Așezați apa, sarea și 400 gr sos din marinata de pui în bolul de mixare. Introduceți coșul de înăbușire, cântăriți orezul, apoi gătiți 25-30 min / 100 ° C / viteza 4. Transferați într-un vas și serviți pulpele de pui cu orezul și bucăți de lămâie.

 

Poftă bună!

Pulpe de pui cu orez și sos de ardei roș