YT_Header_V2.jpg
curcan.jpg

 

Curcan cu sos și ciuperci 

Ingrediente:

30 g ulei de măsline

200 g ceapă rosie, tăiată fideluță

120 - 150 g morcovi tăiați felii (1 cm)

50 - 70 g tulpini de țelină, tăiate felii (5 mm)

50 g vin alb

800 g pulpă de curcan, fără piele, dezosat, tăiată în bucăți (4 cm)sau piept de curcan

1 ½ linguriță de muștar Dijon

1 ½ cuburi concentrat de pui (pentru 0,5 l fiecare), sfărâmate sau 2 lingurițe concentrat pastă de carne

2 - 3 crenguțe de cimbru proaspăt

½ linguriță piper negru măcinat

½ - 1 linguriță de sare de mare fină, după gust

750 g apă

150 g bacon

250 g ciuperci proaspete, sferturi

200 g smântână

10 g făină de porumb

¼ linguriță sare de mare fină

1 ½ linguriță de muștar

1 lingură frunze de pătrunjel proaspăt, tocate

Preparare:

     Îainte de a începe această rețetă, vă rugăm să vă asigurați că aveți blade cover( protecție de cuțit).

      1. Puneți  20 g ulei, ceapa, morcovii și țelina în bolul de mixare, așezați protecția antistropi pe capacul bolului, apoi sotati High Temp. Se transferă într-un castron și se lasă deoparte.

     2. Așezați vinul în bolul de mixare, răzuiți baza bolului cu spatula pentru a îndepărta orice rezidu alimentar și, fără paharul de măsurare, sotati 2 min / 120 ° C / viteza lingura. Transferați în castronul cu legume sotate.

    3.  Introduceți blade cover. Așezați în bolul de mixare curcanul, muștarul Dijon, legumele rezervate cu vin, concentratul de pui, cimbru, piper și ½-1 linguriță de sare, după gust. Se amestecă bine cu spatula, se adaugă apă, apoi se prepară Slow Cook/ 3 h / 95 ° C. Scurgeți lichidul cu ajutorul coșului de înăbușire si păstrați lichidul. Așezați conținutul coșului de înabușire într-un  castron și păstrați la cald. Scoateți blade cover. Curățați și uscați bolul de mixare.

     4. Așezați bacon și restul de 10 g ulei în bolul de mixare, apoi, fără paharul de măsurare, sotati 4 min / Varoma / antiorar / viteza lingură.

     5. Adăugați ciupercile, așezați protecția împotriva stropirii pe capacul bolului e mixare și sotati High Temp. . Se transferă în castronul cu amestec de curcan și se păstrează cald.

     6.Așezați 400 g din lichidul pus deoparte la gătirea curcanului, smântână, făină de porumb, ¼ linguriță sare și muștar în bolul de mixare, apoi gătiți 8 min / 90 ° C / viteză 3. Se toarnă peste amestecul de curcan, se adaugă pătrunjel, se amestecă bine și se servește cald.

 

Indicații și recomandări:

Utilizați restul de lichid rămas în supe sau pentru a găti orez sau risotto.

Puteți să îl țineți la congelator păna la 1 luna.

 

Poftă bună!

curcan.jpg