Curcan cu sos și ciuperci
Ingrediente:
30 g ulei de măsline
200 g ceapă rosie, tăiată fideluță
120 - 150 g morcovi tăiați felii (1 cm)
50 - 70 g tulpini de țelină, tăiate felii (5 mm)
50 g vin alb
800 g pulpă de curcan, fără piele, dezosat, tăiată în bucăți (4 cm)sau piept de curcan
1 ½ linguriță de muștar Dijon
1 ½ cuburi concentrat de pui (pentru 0,5 l fiecare), sfărâmate sau 2 lingurițe concentrat pastă de carne
2 - 3 crenguțe de cimbru proaspăt
½ linguriță piper negru măcinat
½ - 1 linguriță de sare de mare fină, după gust
750 g apă
150 g bacon
250 g ciuperci proaspete, sferturi
200 g smântână
10 g făină de porumb
¼ linguriță sare de mare fină
1 ½ linguriță de muștar
1 lingură frunze de pătrunjel proaspăt, tocate
Preparare:
Îainte de a începe această rețetă, vă rugăm să vă asigurați că aveți blade cover( protecție de cuțit).
1. Puneți 20 g ulei, ceapa, morcovii și țelina în bolul de mixare, așezați protecția antistropi pe capacul bolului, apoi sotati High Temp. Se transferă într-un castron și se lasă deoparte.
2. Așezați vinul în bolul de mixare, răzuiți baza bolului cu spatula pentru a îndepărta orice rezidu alimentar și, fără paharul de măsurare, sotati 2 min / 120 ° C / viteza lingura. Transferați în castronul cu legume sotate.
3. Introduceți blade cover. Așezați în bolul de mixare curcanul, muștarul Dijon, legumele rezervate cu vin, concentratul de pui, cimbru, piper și ½-1 linguriță de sare, după gust. Se amestecă bine cu spatula, se adaugă apă, apoi se prepară Slow Cook/ 3 h / 95 ° C. Scurgeți lichidul cu ajutorul coșului de înăbușire si păstrați lichidul. Așezați conținutul coșului de înabușire într-un castron și păstrați la cald. Scoateți blade cover. Curățați și uscați bolul de mixare.
4. Așezați bacon și restul de 10 g ulei în bolul de mixare, apoi, fără paharul de măsurare, sotati 4 min / Varoma / antiorar / viteza lingură.
5. Adăugați ciupercile, așezați protecția împotriva stropirii pe capacul bolului e mixare și sotati High Temp. . Se transferă în castronul cu amestec de curcan și se păstrează cald.
6.Așezați 400 g din lichidul pus deoparte la gătirea curcanului, smântână, făină de porumb, ¼ linguriță sare și muștar în bolul de mixare, apoi gătiți 8 min / 90 ° C / viteză 3. Se toarnă peste amestecul de curcan, se adaugă pătrunjel, se amestecă bine și se servește cald.
Indicații și recomandări:
Utilizați restul de lichid rămas în supe sau pentru a găti orez sau risotto.
Puteți să îl țineți la congelator păna la 1 luna.
Poftă bună!