top of page
YT_Header_V2.jpg
Tort Charlotte Russe.jpeg

Tort Charlotte Russe

Ingrediente:

9 foi de gelatină, albe

Apă pentru înmuiere

200 g ciocolată neagră, tăiată în bucăți

18 - 19 pișcoturi

25 g unt de cocos  

50 g fulgi de porumb

400 g smântână pentru gătit minim 30% grăsime

400 g smântână fermentată grăsime 20%

20 g suc de lămâie

150 de grame de zahăr

10 g zahăr vanilat

200 g zmeură/căpsuni, proaspete

1 pachet de glazură pentru tort, roșu (pentru ¼ l) sau gelatina 9 foi in 250ml apa

2 linguri zahăr

250 g de apă (aceeasi apă menționată la gelatină)

 

Pregătire:

 1. Înmuiați gelatina în apă într-un castron conform instrucțiunilor de pe ambalaj și puneți-o deoparte. Căptușiți fundul unei tăvi cu arc (Ø 20 cm) cu hârtie de copt.

 2. Puneți 100 g de ciocolată în bolul de amestecare, tocați 10 sec / viteză 6 și transferați într-un castron mare (aprox. 3 l).

 3. Tăiați capetele rotunde ale pișcoturilor pe o parte (maxim 0,5 cm) și păstrați-le. Toate piscoturile trebuie să aibă aceeași lungime. Căptușește marginea tăvii cu piscoturile în poziție verticală și cu capetele tăiate orientate în jos. Așezați piscoturile împreună cât mai aproape posibil, astfel încât să nu existe goluri.

 4. Puneți 100 g de ciocolată și untul de cocos în bolul de amestecare, tocați 5 sec / viteză 6 și apoi topiți timp de 2 min / 70 ° C / viteză 2.

 5. Adăugați fulgi de porumb și amestecați 1 min / 70 ° C / viteza 3. Se toarnă amestecul de ciocolată și fulgi de porumb în forma pregătită, se intinde uniform și se pune în frigider. În acest timp, spălați vasul de amestecare și continuați cu rețeta.

 6. Introduceți fluturașul de amestecare. Se toarnă smântâna pentru gatit, nefermentată în vasul de amestecare și se bate până obtinem frisca, fără a seta timpul / viteza 3.5. Scoateți fluturele și turnați frisca în vasul cu ciocolata.

 

 1. Puneți smântâna, sucul de lămâie, zahărul și zahărul vanilat în bolul de amestecare și amestecați 30 sec. / Viteza 3.

 2. Dizolvați gelatina într-o cratiță pe aragaz, doar cateva minute, pana se topeste la foc foarte mic.

 3. Se amestecă 3 linguri din amestecul de smântână cu gelatina dizolvată, se adaugă în vasul de amestecare și se amestecă timp de 10 sec / viteza 5. Se toarnă amestecul din bol în vasul cu smântână si ciocolata, se adaugă și capetele taiate de la piscoturi în vas și se amesteca bine cu spatula. Se toarnă amestecul în forma de la frigider și se lasa la frigider pentru aproximativ 20 de minute. În acest timp, spalați vasul de amestecare.

 4. Așezați căpșunile pe toată suprafața.

 5. În bol, puneți praful de glazură, zahărul și apa în vasul de amestecare și încălziți timp de 4 minute / 100 ° C / viteza 2. Lasă glazura să se răcească pana se intareste putin și apoi folosește o lingură pentru a o întinde peste capsuni și în spațiile din mijloc. Puneți Charlotta la frigider pentru cel puțin 2 ore, tăiați în 12 bucăți și serviți.

 

Poftă bună!

Sursa Cookidoo.ch

Tort Charlotte Russe.jpeg
bottom of page