Cheesecake cu vanilie la cuptor
Ingrediente
Baza
350 g făină de patiserie
120g zahăr
150 g de unt (Lurpak®) în bucăți
1 ou
Umplutură
110 g zahăr pudră
60 g zahăr vanilat
5 albușuri
400 g brânză mascarpone
400 g cremă de brânză
1 lingură amidon de porumb
1 vârf de sare
5 gălbenușuri
Pregătirea
Baza
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Căptușiți baza și laturile unei matrițe detașabile (Ø 24 cm) cu hârtie pergament.
Puneți făina, zahărul, untul și oul în bol. Se amestecă 15 sec / viteza 6. Cu ajutorul spatulei, coborâți ingredientele până la fundul bolului.
Se amestecă 5 sec / viteza 6. Acoperiți fundul și părțile laterale ale cratiței cu acest amestec. Rezervati la frigider. Spălați bolul.
Umplutura
După ce ați uscat foarte bine bolul, pulverizați zahărul 10 sec vit 10. Rezervati.
Așezați fluturele de amestecare. Puneți albusurile în bolul și fără pahar, bateți 3 min / viteza 3,5.
Se amestecă 2 min / viteza 3. Între timp, adăugați încet amestecul de zahăr. Scoateți fluturele. Puneți albusurile într-un castron și rezervați.
Puneți mascarpone, cremă de brânză, amidon de porumb, sare și gălbenușurile în bol. Se amestecă 45 sec / viteză 6. Cu ajutorul spatulei, coborâți amestecul până la fundul bolului.
Se amestecă din nou, 15 sec / viteza 5. Adăugați albusul rezervat și amestecați cu spatula.
Puneți amestecul în forma pregătită și coaceți 70-75 de minute (180 ° C) până când suprafața se rumeneste și centrul este ușor umflat. Scoateți din cuptor și lăsați-l să se racească. Rezervati la frigider peste noapte.
Să serviți cu plăcere!
Tips:
Când vorbim despre preparate la cuptor, recomand umratoarea procedura, în momentul în care observați că zona de deasupra preparatului incepe să se rumenească și timpul de coacere e doar la jumătate, luati o coala de hârtie de copt, o ”mototoliți bine în mâini”, o udați, după care o stoarceți si o așezați peste preparat, continuând procesul de coacere. Astfel, veți evita rumenirea excesivă sau chiar uscarea preparatului.
Sursa @ThermomixșiOana și @bestchefThermomix.ro