Chiftele de curcan( coapte în tigaie)
Ingrediente
350 gr piept de curcan tăiat bucăți( aprox 1-2 cm)
50 gr pâine ruptă bucăți( proaspătă)
1/2 ceapă( aprox 30 gr)
1 cățel de usturoi
15 gr ulei de măsline
1 ou
sare
piper
condimente opțional: eu am pus jumătate de linguriță de gram masala, un vârf de linguriță de mentă uscată și un praf de chimion măcinat
Preparare:
1. Puneți pâinea în bolul de mixare și tocați 10 secunde/ viteza 7. Dăm deoparte.
2. Puneți ceapa și usturoiul în bol și tocați 5 secunde/ viteza 5. Dăm deoparte lăngă pâinea făcută pesmet.
3. Punem carnea de curcan in bol și tocăm 10 secunde/ viteza 8.
4. Peste carnea tocată adăugăm pâinea și cepa rezervate, uleiul de măsline, oul, sarea , piperul și condimentele. Amestecăm 15 secunde/ viteza 3 sens antiorar.
Din aluatul obținut, formăm chiftele plate, subțiri de aprox 0.5 cm. Dacă mâinile se lipesc de aluat, udați palmele cu apă și puteți forma mai usor chiftelele.
Intr-o tigaie antiaderenta coaceți chiftelele aproximatic 2 minute pe fiecare parte( sau pâne se rumenesc ușor. Dacă doriți puteți stropi ușor tigaia cu puțin ulei de măsline.
Foto credit și rețetă @Thermomix cu Daniela