Orez cu lapte cu cardamon și scorțișoară
Ingrediente:
1100 gr lapte
50 gr zahăr( sau green sugar varianta cu puține calorii)
1 priză de sare
210 gr orez cu bob rotund, pentru budinci sau orez cu lapte
¼ sau ½ linguriță scorțișoară măcinată
un vârf de linguriță cardamon măcinat( sau după gust)
Preparare:
1. Puneţi în bol laptele, zahărul şi sarea şi încălziţi 8 min./100°C/viteza 1 fără paharul de măsurare.
2. Adăugaţi orezul şi fierbeţi 30 min./95°C/sens antiorar/viteza 1 fără paharul de măsurare. Daca orezul nu este suficient fiert, puteți mări timpul de gătire cu 5 minute.
3. Adăugați scorțișoara și cardamonul și amestecați 1 minut/ sens antiorar/ viteza 3.
4. Transferaţi într-un bol pentru servit, acoperiți cu un capac şi lăsaţi să se odihnească 15 minute. Serviţi desertul cald sau rece.
Tips & Tricks:
- Pentru budincă de orez cu ciocolată: Folosiți 1000 gr lapte si adăugați 1-2 lingură cacao pudră( sau Nesquik- copii o vor adora) în etapa 2 şi procedaţi ca în reţetă.
- Puteți servi cu sirop de arțar, de curmale sau gem/sos de fructe.
Foto credit și rețeta @Thermomix cu Daniela