top of page
YT_Header_V2.jpg
Turta dulce n.jpg

Turtă dulce fără zahăr, cu miere

Nelispită din ghetuțele Moșului și adorată de copii, prepararea ei poate fi o activitate minunată alături de copii. Vă propunem o variantă fără zahăr, parfumată, pufoasă și suficient de dulce să o adorați.

Lăsați copii să facă aluatul la Thermomix sub îndrumarea voastră. Nu trebuie să vă faceți griji de accidente, deoarece este sigur de utilizat, chiar și de un copil care abia a învățat să citească.

Ingrediente (1 tavă) :
100 gr unt
100 gr miere (3 linguri generoase)
1 ou
250 gr făină tip 000
15 - 20 gr condimente de turtă dulce, după gust (aproximativ 3 lingurițe) scorțișoară, ghimbir, nucșoară sau aromele preferate
1 linguriță rasă de bicarbonat

un praf de sare


Preparare:
1.Punem untul și mierea în bolul de mixare 2 minute/37grade/ viteza 2.
2.Adăugăm restul ingredientelor în ordinea menționată și frământăm 30 secunde/spic.
Va rezulta un amestec moale și lipicios. Îl învelim cu o folie alimentară și îl lăsăm în frigider minim 2 ore, sau până a doua zi.
3.Luăm bucăți din aluat (de aproximativ 30 gr) și îl modelăm sub formă de bile. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la o distanță de aproximativ 2 cm între ele și le aplatizăm puțin cu dosul palmei.
4. Punem tava cu turtă dulce în cuptorul preâncălzit la 180 grade (ventilație sus și jos) și coacem pentru aproximativ 11 maxim 12 minute.Turta dulce va fi încă moale la atingere. Când se va răci, se va mai întări.

 

Sursă poză și rețetă @ThermomixcuDaniela

Poftă bună! 

Turta dulce n.jpg
bottom of page